Yalnız Mesajı Göster

Anne Usulü Mantar Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anne Usulü Mantar Çorbası



Malzemeler
- 250 g mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1/2 lt süt (ılık)
- 1/2 lt su (ılık)

- 1 avuç makarna (annem kelebek makarna atmış
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1 Mantarları yıkayıp zarlarını soyun ve ince ince dilimleyin

2 Tereyağını tencerede eritin, ince ince doğradığınız soğanı kavurun Mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin

3 Tencereye unu yavaş yavaş serpin, bir yandan hızlı hızlı karıştırın Daha sonra sütü ve suyu ekleyin, kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin

4 Kaynamakta olan çorbaya dilerseniz makarna ekleyin, 10 dk kadar daha -makarnalar pişene dek- pişirin

5 Kekik ve nane serpin Sarımsakları tuzla döverek çorbaya karıştırın, 2-3 dk sonra altını söndürün Bu işlemleri ocaktan almadan hemen önce yaparsanız çorbanızın misler gibi bir kokusu olur

Dilerseniz serviste tereyağında pulbiber / kırmızıbiber kızdırıp çorbanın üzerine gezdirebilir, ya da bizim gibi sadece karabiber ve pul biber serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla