Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanası Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanası Çorbası



Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi - Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır - Brüksel Lahanası Çorbası Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Litre Et Suyu (4 Su Bardağı)

Yarım Kilogram Brüksel Lahanası

3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1 Adet Patates

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Adet Havuç


Terbiyesi İçin:

Yarım Adet Limon Suyu

1 Adet Yumurta


Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır?


1 Brüksel lahanalarını temizleyip yıkayarak sularını süzün


2 Havuçları yıkayarak dış kabuklarını soyun Eğer mümkünse fırça ile yıkayın, böylece dış kabuklarınızı soymanız gerekmez Küp küp doğrayın


3 Lahanaları bütün olarak, doğranmış havuçlarla birlikte, iki kaşık zeytinyağında 7 dakika kadar soteleyin


4 Bu sırada patatesi soyarak küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin Havuçların pişme süresi daha uzun olduğu için patatesleri daha sonra ekliyoruz ki, fazla pişerek dağılmasınlar


5 Sebzelerin üzerine tavuk ya da et suyunu ekleyin Dilerseniz sadece su lave edebilirsiniz


6 Karabiber ve tuzu da ekleyerek kaynatın Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın


7 Yumurtanın sarısını güzelce ayırdıktan sonra bir kaseye alın ve yarım limon ile çırpın


8 Ocağın altını kapattıktan sonra terbiyeye bir kepçe çorba koyun ve karıştırın Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin ve karıştırın


9 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla