Konu
:
Brüksel Lahanası Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Brüksel Lahanası Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksel Lahanası Çorbası
Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi - Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır - Brüksel Lahanası Çorbası Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Litre Et Suyu (4 Su Bardağı)
Yarım Kilogram Brüksel Lahanası
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Patates
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Havuç
Terbiyesi İçin:
Yarım Adet Limon Suyu
1 Adet Yumurta
Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır?
1
Brüksel lahanalarını temizleyip yıkayarak sularını süzün
2
Havuçları yıkayarak dış kabuklarını soyun
Eğer mümkünse fırça ile yıkayın, böylece dış kabuklarınızı soymanız gerekmez
Küp küp doğrayın
3
Lahanaları bütün olarak, doğranmış havuçlarla birlikte, iki kaşık zeytinyağında 7 dakika kadar soteleyin
4
Bu sırada patatesi soyarak küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin
Havuçların pişme süresi daha uzun olduğu için patatesleri daha sonra ekliyoruz ki, fazla pişerek dağılmasınlar
5
Sebzelerin üzerine tavuk ya da et suyunu ekleyin
Dilerseniz sadece su lave edebilirsiniz
6
Karabiber ve tuzu da ekleyerek kaynatın
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın
7
Yumurtanın sarısını güzelce ayırdıktan sonra bir kaseye alın ve yarım limon ile çırpın
8
Ocağın altını kapattıktan sonra terbiyeye bir kepçe çorba koyun ve karıştırın
Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin ve karıştırın
9
15 dakika kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul