Konu
:
Şalgam Çorbası Sivas
Yalnız Mesajı Göster
Şalgam Çorbası Sivas
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şalgam Çorbası Sivas
ŞALGAM ÇORBASI (SİVAS)
MALZEME:
İri şalgam 5-6 baş
Bulgur veya pirinç 1 kase
Tereyağı-margarin 2 çorba kaşığı
Kıyma 100 gr
Kuru soğan 2 adet
YAPILIŞI:
İri şalgamdan 5-6 baş alınır, iri göz rendeden geçirilir
İstenirse tuzla ovularak (kekre) acı suyu giderilir
1-2 çorba kaşığı saya yağı, 1-2 baş doğranmış soğan sokarıcı yapılır
Arzuya göre kıyma, kuşbaşı et, kemikli kavurma hangisi varsa 1-2 litre kaynayan suya sokarıçla birlikte 1 kase dolusu bulgur veya pirinç, et hepsi bir arada kaynatılır
Bulgur pişmek üzere iken rendelenmiş şalgamlar atılır
O da pişince ateşten indirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul