Yalnız Mesajı Göster

Şalgam Çorbası Sivas

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Çorbası Sivas



ŞALGAM ÇORBASI (SİVAS)


MALZEME:

İri şalgam 5-6 baş

Bulgur veya pirinç 1 kase

Tereyağı-margarin 2 çorba kaşığı

Kıyma 100 gr

Kuru soğan 2 adet


YAPILIŞI:

İri şalgamdan 5-6 baş alınır, iri göz rendeden geçirilir İstenirse tuzla ovularak (kekre) acı suyu giderilir 1-2 çorba kaşığı saya yağı, 1-2 baş doğranmış soğan sokarıcı yapılır Arzuya göre kıyma, kuşbaşı et, kemikli kavurma hangisi varsa 1-2 litre kaynayan suya sokarıçla birlikte 1 kase dolusu bulgur veya pirinç, et hepsi bir arada kaynatılır Bulgur pişmek üzere iken rendelenmiş şalgamlar atılır O da pişince ateşten indirilir

Alıntı Yaparak Cevapla