Yalnız Mesajı Göster

Alman Usülü Patates Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Usülü Patates Çorbası



Malzemeler

• 5 adet patates

• 3 yemek kaşığı sıvı margarin

• 3 adet pırasa

• 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)

• 1 adet kuru soğan

• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

• Tuz?karabiber

Tarif


Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz


Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız


Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız


Derin bir tencerenin içinde sıvı Smargarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz


Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz


En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız


Pişen çorbayı mikserden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız


Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla