Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Karnabahar Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Karnabahar Çorbası



karnabahar çorbası nasıl yapılır - çorba tarifleri

Malzemeler:

*

1 adet karnabahar (~500 g, ciceklere ayrilmis)

*

2 adet kucuk patates (kup dogranmis)

*

1 adet iri sogan (ince dogranmis)

*

1 l su

*

1 adet tavuk bulyon

*

500 ml sut

*

3 yk zeytinyagi

*

1/2 ck kisnis

*

1/2 ck kimyon

*

1/2 ck paprika

*

50 g rendelenmis kasar peyniri

*

Biraz tuz, karabiber

*

Bir kac dal taze kekik

Yapilisi:


1

Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin

2

Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin

3

Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz

4

Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin Afiyet olsun!


Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli!

7-8 kisilik

Alıntı Yaparak Cevapla