Konu
:
Sütlü Karnabahar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Karnabahar Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Karnabahar Çorbası
karnabahar çorbası nasıl yapılır - çorba tarifleri
Malzemeler:
*
1 adet karnabahar (~500 g, ciceklere ayrilmis)
*
2 adet kucuk patates (kup dogranmis)
*
1 adet iri sogan (ince dogranmis)
*
1 l su
*
1 adet tavuk bulyon
*
500 ml sut
*
3 y
k
zeytinyagi
*
1/2 c
k
kisnis
*
1/2 c
k
kimyon
*
1/2 c
k
paprika
*
50 g rendelenmis kasar peyniri
*
Biraz tuz, karabiber
*
Bir kac dal taze kekik
Yapilisi:
1
Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin
Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin
2
Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin
Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin
Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin
3
Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin
Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz
4
Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin
Afiyet olsun!
Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli!
7-8 kisilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul