Yalnız Mesajı Göster

Kremalı yörük çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı yörük çorbası



Malzemeler:


250 gr ıspanak

300 gr haşlanmış nohut

300 gr haşlanmış aşurelik buğday

3 litre et suyu

1 su bardağı un

250 gr yoğurt

1 limonun suyu

1 çay kaşığı beyaz biber

Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat

100 gr tereyağı

Yarım çay kaşığı kırmızıbiber

Yarım demet taze soğan
Hazırlanışı:

* Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzla tatlandırın 15 dakika pişirin

* Ispanak ve taze soğanları temizleyin Ispanakları iri parçalar halinde, taze soğanları ise ince doğrayın Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin 10 dakika pişirin Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin Ayırdığınız taze soğanı çorbanın üzerine serpin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla