Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Çorbasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Çorbasi



Malzemeler

1 Bardak Mısır

1 Bardak Aşurelik Buğday

1 Bardak Yoğurt

2 Adet Yumurta

Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti

1 Kaşık Un

Nane

Tuz



HAZIRLANIŞI

1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır

Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur Un ilave edilerek 4-5 dk kavrulur Üzerine kaynar su konulur

Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır Biraz da su katılır Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir

Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır Ocaktan indirdikten sonra 15 dk dinlendirilip servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla