Konu
:
Çerkez Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Çorbasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Çorbasi
Malzemeler
1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur
Un ilave edilerek 4-5 dk
kavrulur
Üzerine kaynar su konulur
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır
Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır
Biraz da su katılır
Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır
Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır
Ocaktan indirdikten sonra 15 dk
dinlendirilip servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul