Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Çorba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Çorba



Hamurlu Çorba Tarifi - Hamurlu Çorba Nasıl Yapılır - Hamurlu Çorba Malzemeleri



Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı çiğ köftelik bulgur
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı kadar su
  • 1 diş sarmısak
  • Tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Arzuya göre haşlanmış nohut (Tarifte yoktu ben koydum)

Yapılışı:
  • Bulguru bir kaba alıp çok az suyla ıslatın
  • 10 dakika kadar sonra unu ekleyin,tuzunu atın ve yarım su bardağı kadar suyla sertçe bir hamur yoğurun
  • Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem kalınlığında rulolar yapın
  • Selda’nın deyimiyle, bıçakla nane şekeri şeklinde kesin
  • Tencereye et suyunu koyun Kaynamaya başlayınca biraz tuz atın ve hamurları suya atın
  • Arada karıştırarak 10 dakika kadar pişirin
  • Arzu ederseniz haşlanmış nohutta ilave edebilirsiniz
  • Diğer tarafta biraz yağda salçayı ve ezilmiş bir diş sarmısağı tavada çevirinİçine kekiği atın
  • Biraz sulandırıp çorbaya ilave edinŞükrünüz bol olsun

Alıntı Yaparak Cevapla