Konu
:
Kurutlu Buğday Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kurutlu Buğday Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurutlu Buğday Çorbası
Kurutlu Buğday Çorbası Tarifi - Kurutlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır - Kurutlu Buğday Çorbası Malzemeleri
Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday
*2 su bardağı yoğun kıvamlı eritilmiş
kurut
veya süzme yoğurt
*2 yemek kaşığı
ghee yağı
veya tereyağ
*Etsuyu (kemik haşlama suyu)
Yapılışı
*Buğdayı akşamdan ıslatın
*Ertesi gün kabaran buğdayları 2 kez yıkayın ve süzün
*Buğdayı tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar etsuyu ilave ederek orta ısılı ateşte yumşayıncaya kadar pişirin
(ben düdüklüde 20dk
kaynattım,yumşacık oldu)
*Kaynayan çorbanın suyundan 3 kepçe kuruta ilave ederek ılıştırın
*Kurutu ve ghee yağını çorbaya ilave edin 10dk
daha kaynatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul