Yalnız Mesajı Göster

Havuç Çorbası 14

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Çorbası 14



Havuç Çorbası 14 Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri

8 bardak et suyu

300 gr havuç (4 büyük)

30 gr margarin (1/2 çorba kaşığı)

1 bardak su

Tuz

180 gr süt (3/4 bardak)

60 gr margarin (3 çorba kaşığı)

75 gr un (1+1/2 kahve fincanı)

3 yumurtanın sarısı


Bir tencereye margarin ile üstleri kazınmış küçük küçük doğranmış havuçlar konarak 5 dakika kadar kavrulur Önce yarım, sonra da azar azar yarım bardak su konur ve havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen havuçlar ince elekten geçirilerek püre haline getirilir

Bu havuç püresine azar azar et suyu katılır ve püreye yedilir Sonra kaynatılır Diğer taraftan bir kuşaneye margarin ile un konarak kavrulur Üzerine yavaş yavaş süt dökülür Kuşanenin içindekilerini çok çabuk ve iyice karıştırıp halletmelidir Kuşane ateşten indirilir, yumurta sarıları ilâve edilirden yine iyice karıştırılır, yedirilir

Sonra üç kepçe kaynamakta olan çorbadan kuşaneye boşaltılır İyice karıştırılır Bundan sonra, kuşanedekileri çorbaya azar azar dökmek gerekir Kuşane boşalınca, çorba iyice karıştırılır, bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten indirilir

Alıntı Yaparak Cevapla