Konu
:
Havuç Çorbası 14
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Çorbası 14
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Çorbası 14
Havuç Çorbası 14 Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri
8 bardak et suyu
300 gr havuç (4 büyük)
30 gr margarin (1/2 çorba kaşığı)
1 bardak su
Tuz
180 gr süt (3/4 bardak)
60 gr margarin (3 çorba kaşığı)
75 gr un (1+1/2 kahve fincanı)
3 yumurtanın sarısı
Bir tencereye margarin ile üstleri kazınmış küçük küçük doğranmış havuçlar konarak 5 dakika kadar kavrulur
Önce yarım, sonra da azar azar yarım bardak su konur ve havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişen havuçlar ince elekten geçirilerek püre haline getirilir
Bu havuç püresine azar azar et suyu katılır ve püreye yedilir
Sonra kaynatılır
Diğer taraftan bir kuşaneye margarin ile un konarak kavrulur
Üzerine yavaş yavaş süt dökülür
Kuşanenin içindekilerini çok çabuk ve iyice karıştırıp halletmelidir
Kuşane ateşten indirilir, yumurta sarıları ilâve edilirden yine iyice karıştırılır, yedirilir
Sonra üç kepçe kaynamakta olan çorbadan kuşaneye boşaltılır
İyice karıştırılır
Bundan sonra, kuşanedekileri çorbaya azar azar dökmek gerekir
Kuşane boşalınca, çorba iyice karıştırılır, bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten indirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul