Konu
:
Yüksük Çorbası(Malatya)
Yalnız Mesajı Göster
Yüksük Çorbası(Malatya)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yüksük Çorbası(Malatya)
Malzemeler :
1/2 kg
parça et
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı nohut
1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı
Hazırlanışı :
Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur
Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır
Üzerine bolca su konur, tuz atılır
Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir
Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir
Ateşten alınır
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Mantı İçin:1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr
kıyma 1 baş kuru soğan Tuz-KarabiberUn havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur
Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur
Hamur 3 mm
incelikte açılır
Küçük karelere kesilir
Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır
Unlanmış tepsiye koyulur
Fırınlandırılarak kurutur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul