Yalnız Mesajı Göster

Katıklı Çorba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katıklı Çorba



Malzemeler

2 Su bardağı buğday

1 Demet dereotu

1 Kilo yoğurt

Yarım su bardağı kuru fasulye

Tuz, karabiber
Hazırlanışı


Fasulyeleri akşamdan ıslatın

Ertesi gün suyunu değiştirip, haşlayın

Buğdayı ayıklayın ve 6 su bardağı kaynar suda 1 saat bekletin

Daha sonra 45 dakika haşlayın ve suyunu süzün

Yoğurdu 1 su bardağı su ile çırparak karıştırın, tuz ve karabiber katıp ısıtın

İçine haşladığınız bulguru ve fasulyeleri katın

İncecik kıydığınız dereotu ile karıştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla