Yalnız Mesajı Göster

Düğü Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğü Çorbası



Düğü Çorbası tarifi - Düğü yemeği nasıl yapılır

Düğü Nedir?

Bulgurun un haline, düğü deniyor bu yörede Biz de bu güzel tarifi yapabilmek için , düğüyü evimizde elde edebiliriz İnce bulguru kahve çekme makinasında çekerek un haline getiriyoruz Yemeğimizin ana malzemesi bu olacak

Malzemeler


- 1 su bardağı düğü

-2 kaşık dolusu un

-4 kaşık zeytinyağı

-yeteri kadar su

-1 adet patlıcan

-5-6 adet domates

-2 adet sivri biber

-1 adet kırmızı biber

-1 baş orta boy soğan

-yarım demet maydanoz

-tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
Servis sırasında:

İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı

veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir





Yapılışı


Düğü ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir Bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır

Diğer tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir Patlıcan ve domates küçük doğranarak tencereye eklenirDomatesler eriyene kadra pişirilir 4-5 bardak kaynar su eklenir Düğüler atılır En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz , birkaç tutam kimyon ve kırmızı biber eklenirServis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke eklenebilir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla