Konu
:
Sebzeli pancar çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli pancar çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli pancar çorbası
Malzemeler:
3 pırasa
2 havuç
4 pancar
2 soğan
2 patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Bir tutam muskat
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Pırasa, havuç, pancar, soğan ve patatesleri soyun
Havuç, pancar ve patatesleri küp küp doğrayın
Soğan ve pırasaları kıyın
Sebzeleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Yumuşayıncaya kadar pişirin
Suyuyla birlikte blenderden geçirin
* Zeytinyağını tencerede ısıtıp unu ekleyin ve kavurun
Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin
Tuz, karabiber ve muskatı ekleyip 5 dakika pişirin
Sebzeli karışımı ekleyin
1-2 taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin
Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin
Sıcak olarak servis yapın
PANCAR
Ülkemizde yalnızca Adana ve Çanakkale'de yetiştirilen pancar, az kalorili bir sebze
Salata ve turşusunun yanı sıra çorbalara da eklenebilir
Dayanıklı bir sebze olduğu için buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul