Yalnız Mesajı Göster

Fasulyeli Tavuk Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Tavuk Çorbası



MALZEMELER


1 lt Tavuk Suyu

500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü

1 Soğan

1 Kereviz

100 gr Lahana

2 Çorba Kaşığı Margarin

300 gr Taze Fasulye

1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye

2 Çorba Kaşığı Biberiye

YAPILIŞ TARİFİ


Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de

kullanabilirsiniz Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu

elde edebilecek biçimde hazırlayın Soğanı soyup küçük küpler halinde

doğrayın Kerevizi soyup küp küp doğrayın Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan

sonra ince şeritler halinde doğrayın Bir tencerede margarini eritip soğanı

hafifçe kavurun Kereviz ve lahanayı ilave edin Taze fasulyeyi ekleyin

Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu

süzün Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin

Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın Haşlanmış kuru

fasulyenin suyunu süzün Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın Et ve kuru

fasulyeyi tencereye ekleyin Çorbayı kaynatın

Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis

yapın

Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz Bunun için

çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp

çorbaya ilave edin

Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek

istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz

Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su

ile durulayıp suyunu süzün

Alıntı Yaparak Cevapla