Yalnız Mesajı Göster

Körili Şalgam Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Şalgam Çorbası



Malzemeler

500 gr küçük şalgam

Tuz

25 gr margarin veya tereyağı

1 küçük soğan, iyice rendelenmiş

2 çay kaşığı

köri

600 ml

tavuk suyu

1 çay kaşığı şeker

yarım limonun suyu

Taze öğütülmüş

karabiber

150 ml krema

1 yemek kaşığı ince kıyılmış

maydanoz (Süslemek için)
Yapilisı


Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün

Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak pişirin (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın)

Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp,

ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin

Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin

Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla