Konu
:
Körili Şalgam Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Körili Şalgam Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Şalgam Çorbası
Malzemeler
500 gr küçük şalgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyağı
1 küçük soğan, iyice rendelenmiş
2 çay kaşığı
köri
600 ml
tavuk suyu
1 çay kaşığı şeker
yarım limonun suyu
Taze öğütülmüş
karabiber
150 ml krema
1 yemek kaşığı ince kıyılmış
maydanoz (Süslemek için)
Yapilisı
Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün
Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin
Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak
pişirin
(Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın
)
Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin
Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp,
ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin
Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin
Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın
Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul