06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Tavuk Çorbası
Safranlı Tavuk Çorbası Tarifi - Safranlı Tavuk Çorbası Yapılışı

Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 25
Kişi Sayısı: 8
trans
Malzemesi:
2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarifi:
• Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın
• Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun
• İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin
• Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun
• Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun
• Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın
• Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın
• Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın
• Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin
• Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun
• İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz
|
|
|