Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Tavuk Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Tavuk Çorbası



Safranlı Tavuk Çorbası Tarifi - Safranlı Tavuk Çorbası Yapılışı




Hazırlama Süresi: 15

Pişirme Süresi: 25

Kişi Sayısı: 8

trans

Malzemesi:

2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu


Tarifi:

• Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın

• Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun

• İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin

• Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun

• Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun

• Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın

• Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın

• Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın

• Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin

• Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun

• İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla