Konu
:
Patlıcanlı ekşili çorba
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı ekşili çorba
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı ekşili çorba
Malzemeler
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
6
5 su bardağı su
1 orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı
* Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1
5 su bardağı su ile ıslatın
Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin
* Mercimeği yıkayıp süzün
Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın
Tuzlu suda 15 dakika bekletin
Sıkarak sudan çıkarın
* Salçayı 1 kaşık suyla ezin
Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin
* Sarımsakların kabuklarını soyup ezin
Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın
Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul