Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı ekşili çorba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı ekşili çorba



Malzemeler


1 çay bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı kırmızı mercimek

65 su bardağı su

1 orta boy patlıcan

2 çorba kaşığı salça

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı sumak ekşisi

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Tuz

Hazırlanışı

* Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 15 su bardağı su ile ıslatın Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin


* Mercimeği yıkayıp süzün Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda 15 dakika bekletin Sıkarak sudan çıkarın


* Salçayı 1 kaşık suyla ezin Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin


* Sarımsakların kabuklarını soyup ezin Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla