Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Kabak Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Kabak Çorbası



malzemeler


4 adet kabak

1 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

8 su bardağı su

1 adet et bulyon

1 tatlı kaşığı tuz

8-10 dal dereotu

yapilisi


Soğan ince kıyılır Kabaklar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Pirinç ılık, tuzlu suya ıslatılır Tencereye yağ konur Eriyince soğan atılır, şeffaflaşana dek kavrulur Üzerine kabak eklenir Yumuşayınca suyu süzülmüş pirinç katılır, birkaç kez çevrilir Üzerine sıcak su ilave edilir Pirinçler şişince tuz ve bulyon eklenir İnce kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır Ateşten alınır, sıcak olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla