Konu
:
Pirinçli Kabak Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Kabak Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Kabak Çorbası
malzemeler
4 adet kabak
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
8 su bardağı su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 dal dereotu
yapilisi
Soğan ince kıyılır
Kabaklar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Pirinç ılık, tuzlu suya ıslatılır
Tencereye yağ konur
Eriyince soğan atılır, şeffaflaşana dek kavrulur
Üzerine kabak eklenir
Yumuşayınca suyu süzülmüş pirinç katılır, birkaç kez çevrilir
Üzerine sıcak su ilave edilir
Pirinçler şişince tuz ve bulyon eklenir
İnce kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır
Ateşten alınır, sıcak olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul