Konu
:
Deniz Ürünleri Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünleri Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünleri Çorbası
dereotlu deniz ürünleri çorba tarifi - çorba yapılışı - çorba hazırlanışı
MALZEMELER
2 litre balık suyu
1 su bardağı soya sosu
100 gram kalamar
100 gram ahtapot
100 gram karides
100 gram iç midye
1 adet kırmızıbiber
1 adet sivribiber
1 adet soğan
1 adet krep
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz, karabiber
Üzerine:
Dereotu veya rezene yaprağı
HAZIRLANIŞI
Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın
Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın
Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin
Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin
Sonra tencereye aktarın
15 dakika sonra midye ve karidesleri ilave edin
4 dakika daha pişirin
İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin
3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin
Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin
Not : Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla kaynatılmasından elde edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul