Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Mantar Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Mantar Çorbası







Poğaça gibi hazırlanan hamuru ve sarmısak karışımı ile farklı bir lezzetten ve eşsiz sunumdan oluşan bu çorba damaklarınızda unutamayacağınız bir tat bırakacak



Malzemeler

Hamuru için;


1/2 kg mantar

4 diş sarmısak

6-7 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz


Çorba için;


6 çorba kaşığı mantar çorbası karışımı

5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı krema


İnce kıyılmış soğan ve mantarı tencereye ekleyip yağda kavurun Mantarlar yumuşamaya başladığında maydanozu ekleyin Mantarlar iyice yumuşadığında ise karışımı ocaktan alıp, demlenmesini bekleyin Ayrı bir kaba karışımı döküp unu yavaş yavaş ekleyin Poğaça hamuru gibi hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve iyice bastırarak yassı bir hale getirin


Çorbanın tarifi


Hamur ile sütü tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın Kaynamaya başladığında kremayı ekleyip ortalama üç dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla