Konu
:
Hamurlu Mantar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Mantar Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Mantar Çorbası
Poğaça gibi hazırlanan hamuru ve sarmısak karışımı ile farklı bir lezzetten ve eşsiz sunumdan oluşan bu çorba damaklarınızda unutamayacağınız bir tat bırakacak
Malzemeler
Hamuru için;
1/2 kg mantar
4 diş sarmısak
6-7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için;
6 çorba kaşığı mantar çorbası karışımı
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı krema
İnce kıyılmış soğan ve mantarı tencereye ekleyip yağda kavurun
Mantarlar yumuşamaya başladığında maydanozu ekleyin
Mantarlar iyice yumuşadığında ise karışımı ocaktan alıp, demlenmesini bekleyin
Ayrı bir kaba karışımı döküp unu yavaş yavaş ekleyin
Poğaça hamuru gibi hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve iyice bastırarak yassı bir hale getirin
Çorbanın tarifi
Hamur ile sütü tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın
Kaynamaya başladığında kremayı ekleyip ortalama üç dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul