Konu
:
Yoğurtlu Buğday Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Buğday Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Buğday Çorbası
Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Buğday Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardagı aşurelik bugday(yarma)
- 5 yemek kaşıgı yogurt
- 1 adet yumurta
- 7 su bardagı su (bugdaylar haşlanırken su eksılecektır tamamlayınız)
- 2 yemek kaşıgı un
- tuz
- kuru nane
- pul biber
- 2 yemek kaşaıgı tereyagı
Hazırlanışı
Akşamdan ıslamadıysak suda haşlayalım
biraz uzun sürecek haşlanması yaklaşık 45 dk,bugdaylar haşlanırken derin bir kasede yogurdumuzu unumuzu ve yumurtamızı çırpalım kenara bırakalım,bugdaylar haşlanana kadar oda sıcaklıgına gelsin
Bugdayımız haslandıktan sonra haşlama suyumuzdan yavaşca yogurtlu sossumuzu ekleyelımki aynı sıcaklıkta olsunlar,daha sonra bu karışımı yavaşça haşlanan bugdaylarımızın oldugu tencereye yogurtlu sosumuzu ekleyelim ,eklerkende telle çırpmaya devam edelim
Tencereye ekledıgımız yogurtlu sos topaklanmasın diye Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştıralım,kaynadıktan sonra tuzunu ekleyelim altını kısıp bi 5 dk daha kaynatalım,altını kapatalım
9 aydan itibaren yedilirmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul