Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Buğday Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Buğday Çorbası



Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Buğday Çorbası Malzemeleri





- 1 su bardagı aşurelik bugday(yarma)

- 5 yemek kaşıgı yogurt

- 1 adet yumurta

- 7 su bardagı su (bugdaylar haşlanırken su eksılecektır tamamlayınız)

- 2 yemek kaşıgı un

- tuz

- kuru nane

- pul biber

- 2 yemek kaşaıgı tereyagı


Hazırlanışı


Akşamdan ıslamadıysak suda haşlayalımbiraz uzun sürecek haşlanması yaklaşık 45 dk,bugdaylar haşlanırken derin bir kasede yogurdumuzu unumuzu ve yumurtamızı çırpalım kenara bırakalım,bugdaylar haşlanana kadar oda sıcaklıgına gelsin Bugdayımız haslandıktan sonra haşlama suyumuzdan yavaşca yogurtlu sossumuzu ekleyelımki aynı sıcaklıkta olsunlar,daha sonra bu karışımı yavaşça haşlanan bugdaylarımızın oldugu tencereye yogurtlu sosumuzu ekleyelim ,eklerkende telle çırpmaya devam edelimTencereye ekledıgımız yogurtlu sos topaklanmasın diye Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştıralım,kaynadıktan sonra tuzunu ekleyelim altını kısıp bi 5 dk daha kaynatalım,altını kapatalım


9 aydan itibaren yedilirmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla