Yalnız Mesajı Göster

Bebek Yemek Tarifleri (4 aylik)

Eski 06-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bebek Yemek Tarifleri (4 aylik)



Meyveli Krem Peyniri (8 ay)


1/2 fincan krem peyniri

bebegin sevdigi taze mevsim meyvesi

4-6 kahve kasigi portakal suyu

2 kahve kasigi seker


Bütün malzemeyi blendardan geçirerek püre haline getirin, eger fazla hazirladiysaniz buzdolabinda 2 gün saklayabilirisiniz Bebeginiz bu kremaya bayilacak

Tatli Patates ve Kayisi Pudingi (8 ay)


4 güzel olgun kayisi (veya 5 kuru kayisi)

Kayisi nektari

1/2 fincan yogurt

1/2 tatli patates (orta boy ve pismis)

1 kahve kasigi seker


Eger kurutulmus kayisi kullanilacaksa, bir gece boyunca suya islatin Ertesi günü kayisilari, yogurdu ve kayisi suyunu bir blendarde püre haline getirin Tam krema olduktan sonra sekeri ve haslanmis soyulmus patatesleri ekleyin, iyice karistirin Bebeginize yedirin


Not: Eger daha civik olmasini istiyorsaniz kayisi nektarini arttirabilirsiniz

Armut Kremasi (8 ay)


1/4 paket krem peynir

1/4 armut, soyulmus ve parçalara kesilmis

1 kahve kasigi su veya armut suyu

3 çorba kasigi rendelenmis Cheddar peyniri


Bir karistiriciya Cheddar peyniri disinda malzemeyi koyarak iyice karistirin, krema haine getirin Garnitür olarak Cheddar peyniri ile birlikte bebeginize servis yapin



Muz Kremasi (8 ay)


1 muz

1 çorba kasigi krem peyniri

1 tatli kasigi pudra sekeri

1 tatli kasigi limon suyu


Muzu soyduktan sonra bir çatalla ezin, krem peyniri, limon suyu ve pudra sekeri ile karistirip krema yapin Bebeginize yedirin


Firinda Elma (8 ay)


1 elma

1 muz

1/2 çorba kasigi seker

1/2 limon

2 nane yapragi (istege bagli)


Meyveleri yikayin soyun minik küpler halinde dograyin, üzerine limon suyu ve toz seker gezdirin Alüminyum folyoyu yayin nane yapraklarini, üzerine de meyveleri koyun Alüminyumu paketleyin 220 C derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin Paketleri açin, nane yapraklarini atin, meyveleri sogutun, bebeginize kasikla yedirin

Çikolatali Muz (8 ay)


1 muz

5 kare bitter ya da sütlü çikolata


Muzu soyun bir firin kabina koyun üzerine çikolata parçalarini uzunlamasina dizin Orta isili firinda çikolatalar eriyip akana kadar firinlayip Firindan alip bebeginize yedirin


Not: Firindan çiktiktan sonra biraz balla karistirarak püre yapabilirsiniz


Krem Karamel (8 ay)


2 çorba kasigi toz seker, 1/4 litre süt, 1 çorba kasigi nisastayi beraberce karistirin, atese koyun koyulasincaya kadar pisirin Agirlasinca atesten alin ve sogutun Soguduktan sonra bebeginize yedirin

Çikolatali Puding (8 ay)


Sütü atese koyun isininca bebek tahili (yoksa pirinç unu) ve kakao ekleyin, biraz isitin, en son vanilyayi ekleyip atesten alip, kaseye bosaltin, sogutun 2 saat buzdolabinda soguttuktan sonra bebege yedirin

Iki Sebze Püresi (8 ay)


3 çorba kasigi misir taneli sebze garnitürü

10 gram rendelenmis kasar peyniri

1 yumurta sarisi

1 çay kasigi krema

biraz tereyagi


Bir kaseye, krema, yumurta sarisi, rendelenmis kasar peynirini koyup beraberce çirpin Bu karisima sebze garnitürü ilave edip iyice karistirin

Karisimi bir firin kabina koyu, önceden 180 derece isitilmis firinda 15 dakika pisirin Süre sonunda firindan alip tereyagi ile ezerek bebege yedirin

Rezene Graten (8 ay)


150 gram rezene

100 ml süt

1 çay kasigi misir nisastasi

10 gram rendelenmis kasar


Rezeneyi yikayin dograyin buharda 7 dakika pisirin Bu arada beyaz sosu hazirlayin; bir tencereyi atese koymadan süt ile misir nisastasini ezin Biraz koyulasinca atese koyun ve rendelenmis kasari ekleyin Bir firin kabina pismis rezeneyi dökün yayin, üzerine beyaz sosu dökün 210 derece firinda 15 dakika gretine edin

Balli Havuç Püresi (8 ay)


2 havuç

1/2 tatli kasigi zeytinyagi

1/2 tatli kasigi limon suyu

1/2 tatli kasigi bal


Havucu kaziyin, yikayin, dilimleyin buharda 20 dakika pisirin Havucu ve diger büyün malzemeyi ezerek, karistirarak püre yapin

Mercimek Püresi (8 ay)


30 gr mercimek

1 küçük havuç

1/2 sogan

biraz tereyagi

maydanoz

10 ml yagsiz süt


Havuç ile mercimegi kaynar suda yaklasik bir saat pisirin, sogan, kiyilmis maydanoz ve biraz tuz ekleyin Daha sonra süt ve tereyagi ekleyerek püre yapin


Not: Bebeginiz severse; haslanmis kiyilmis sosis ekleyebilirsiniz




Tarif No: 33914 Provensal Usulü Tavuk (8 ay)

Tarih: 20Sub2009

Provensal Usulü Tavuk (8 ay)


30 g tavuk gögsü

1 güzel domates

1 küçük sogan

maydanoz, kekik ve feslegen

3 çorba kasigi irmik



Küçük bir tencereye, su, bir dogranmis domates ve irmigi koyun, küçük sogan, tavuk gögsü, tuz, maydanoz, kekik ve kuru feslegeni de ilave edin Kapagini kapatin ve 15 dakika pisirin Süre sonunda tencereyi açin, 3 dakika açik kapakta karistiararak pisirin Bebege ilik servis yapin

Pirinç ve Havuçlu Tavuk (8 ay)


40 gr tavuk gögsü

30 gr pirinç

1 büyük dogranmis havuç

250 ml su

1 küçük parça tereyagi

2 çorba kasigi portakal suyu


Tavugu, küçük parçalar halinde kesin Bir tencereye su, dogranmis tavuk parçalari, pirinç ve dogranmis havuçu ekleyin, 20 dakika kaynatin Pistikten sonra portakal suyunu ekleyin, tereyagini da ekleyip iyice karistirin, püre yapin Bebeginize yedirin


Hindili ve Pirinçli Sebze (8 ay)


1 küçük hindi kotlet

1 avuç bezelye

1 havuç küçük zar biçimi dogranmis

1/2 sogan, ince kiyilmis

1 domates, soyulmus

1/2 kereviz sapi, ince kesilmis

1 avuç pirinç

1 defne yapragi,

2 dal maydanoz

biraz tereyagi veya margarin


Hindi kotleti, küçük parçalar halinde kesip, kiyilmis soganla birlikte biraz yagda kavurun Biraz sonra bütün sebzeleri ekleyin, ardindan defne yapragi ve maydanozu ekleyin Et ve sebze pistigi zaman ise, pirinç ekleyin ve pirinçde pistikten sonra servis edin

Tavuklu Kuskus (8 ay)


1 paket sebzeli kuskus

pismis tavuk gögsü

tavuk suyu

1 çorba kasigi irmik

biraz tereyagi


Bir tencere 1 litre su koyun kuskusu ilave edip 15 dakika pisirin Bir kase içinde irmik ve sicak tavuk suyunu karistirin Üzerine pismis didiklenmis tavuk gögsünü ve pismis kuskustan birkaç çorba kasigi alin, mikserde iyice çirpin ve püreyi bebege yedirin


Havuçlu Kuzu Cigeri (8 ay)


25 gram kuzu ciger

150 gram havuç

biraz tereyagi

çok az defne tozu

1 çimdik tuz


Havuçu yikayin, soyun, tavla zari biçimi dograyin, biraz suda 20 dakika pisirin Defne yapragi tozu, biraz tereyagi ekleyin bir çatalla ezin Küçük dogranmis çigeri buharda pisirin, havuç püresi ile servis yapin

Tavsan Püresi (8 ay)


30 gram tavsan eti

Limon suyu

2 yaprak adaçayi


Tavsan etini çok küçük küpler halinde kesin Alüminyum folyoya tavsan etini koyun içinde adaçayi yapragi ve limonla karistirin Sicak firinda 10 dakika pisirin, ilik olarak bebege servis yapin


Dana etli Kabak Patates Püresi (8 ay)


50 gr patates

150 g kabak

20 gr dana eti

50 ml süt

biraz tereyagi


Patatesi yikayip, soyup dograyin Kabagi kaziyip dograyin Kesilmis sebzeleri ve dana etini de sepete koyarak fritözde kizartin (en fazla 6 dakika) Sicakken süt ve tereyagi ile karistirarak püre yapin Bebege yedirin

Avokadolu Patates Püresi (8 ay)


1 küçük patates

60 ml süt yarim yagli

60 g olgun avokado

1 çay kasigi Parma'ya ait


Patatesi soyun, yikayin ve küçük parçalar haline kesin Küçük bir tencerede su ile kapakli olarak orta isida 15 dakika pisirin

Patates pisince, süt ile birlikte karistirma kasesine alin, üzerine soyulmus avokadilari da ekleyin mikserle ezerek karistirin

Rezeneli Balik (8 ay)


25 gram Net çubugu

150 gram rezene feslegen

Limon suyu

biraz tereyagi

1 fileto füme balik


Rezene ve feslegeni iyice yikayip, dograyin ve 35 dakika buharda pisirin Rezene ve feslegeni tereyagi ile karistirarak püre yapin Baligi 5 dakika buharda pisirin, limon suyu serpin ezerek püre yapin Rezene püresi ile balik püresini beraber bebege yedirin

Domates Dolmasi (8 ay)


1 güzel domates

1 yumurta sarisi

1/2 sogancik

biraz zeytinyagi

25 gram ekmek kirintisi biraz süt içinde yumusatin

1 çimdik tuz

2 veya 3 dogranmis siyah zeytin


Haslanmis kiyilmis yumurta karisimini hazirlayin, sütlü ekmek kirintisi, kiyilmis zeytin ve tuz beraberce iyice karistirin Bu iç domateslerin içine doldurulur

Küçük bir tencere içinde zeytinyagi ile pisirilir


Not: DOlmaya bu iç yerine biraz pismis pilavda ya da pismis eriste kullanilabilir

Havuç Turtasi (8 ay)


Havuç 150 gram

Sogan 15 gram

1 yumurta sarisi

Tereyagi 1 tatli kasigi


Havucu yikayin ve halka halinde kesin, sogani da dograyin Buharda 20 dakika pisirin Yumurta sarisi ve tereyagini karistirin Soganli, havucu da katarak iyice karistirin bebege yedirin

Mimoza Püre (8 ay)


2 havuç püresi

2 çorba kasigi krem peynir

2 yumurta sarisi

160 ml yarim yagsli süt

160 ml et suyu


Kaynar su içinde yumurtalari 10 dakika haslayin Yumurta ve yumurta sarisini (sert pismis) ayiklayin Sarilari bir çatal ile ezin Havuç ile püre hazirlayin Peyniri ve ezilmis yumurta sarisini ekleyin


Kremali Ispanak Çorbasi (8 ay)


50 g ispanak yapragi

150 gram patates

1 çorba kasigi krema

1 çimdik tuz


Sebzeleri çok iyi yikayin Ispanak yapraklarini kesin Patatesi soyun dilimlere kesin 30 ml suyu bir tencere koyun, sebzeleri de katin Kapali kapakta 35 dakika kaynatin Sebzeleri mikserden geçirin Teb-ncereye krema ve tuz ekleyin


Rezeneli Sinitzel (8 ay)


20 g tavuk gögsü

1/2 tatli kasigi rezene

2 çorba kasigi besamel sosu


Tavuk gögsünü az suda haslayin rezene, besemel sos ve yemek pisirme suyu ile karistirarak püre yapin


Not: Besamel sosun yerine firinda patates ile de hazirlayabilirisiniz



Somon Patates Kabak (8 ay)


Malzeme:

20 g füme somon fileto

100 g patates

100 g kabak

5 g ayçiçek yagi

2 su bardagi su


Sebzeleri ve baligi haslayin, iyice yumusayinca yag ile beraber iyice ezerek püre yapin


Biftekli Havuç ve Makarna (8 ay)


Malzeme:

20 g ince kiyilmis biftek

100 g havuç

100 g pismis makarna

5 g tereyagi

2 su bardagi su


Havuç ve makarnayi haslayin tereyagi ile baraber ezerek püre yapin


Alıntı Yaparak Cevapla