Prof. Dr. Sinsi
|
Bebek Yemek Tarifleri (4 aylik)
Meyveli Krem Peyniri (8 ay)
1/2 fincan krem peyniri
bebegin sevdigi taze mevsim meyvesi
4-6 kahve kasigi portakal suyu
2 kahve kasigi seker
Bütün malzemeyi blendardan geçirerek püre haline getirin, eger fazla hazirladiysaniz buzdolabinda 2 gün saklayabilirisiniz Bebeginiz bu kremaya bayilacak
Tatli Patates ve Kayisi Pudingi (8 ay)
4 güzel olgun kayisi (veya 5 kuru kayisi)
Kayisi nektari
1/2 fincan yogurt
1/2 tatli patates (orta boy ve pismis)
1 kahve kasigi seker
Eger kurutulmus kayisi kullanilacaksa, bir gece boyunca suya islatin Ertesi günü kayisilari, yogurdu ve kayisi suyunu bir blendarde püre haline getirin Tam krema olduktan sonra sekeri ve haslanmis soyulmus patatesleri ekleyin, iyice karistirin Bebeginize yedirin
Not: Eger daha civik olmasini istiyorsaniz kayisi nektarini arttirabilirsiniz
Armut Kremasi (8 ay)
1/4 paket krem peynir
1/4 armut, soyulmus ve parçalara kesilmis
1 kahve kasigi su veya armut suyu
3 çorba kasigi rendelenmis Cheddar peyniri
Bir karistiriciya Cheddar peyniri disinda malzemeyi koyarak iyice karistirin, krema haine getirin Garnitür olarak Cheddar peyniri ile birlikte bebeginize servis yapin
Muz Kremasi (8 ay)
1 muz
1 çorba kasigi krem peyniri
1 tatli kasigi pudra sekeri
1 tatli kasigi limon suyu
Muzu soyduktan sonra bir çatalla ezin, krem peyniri, limon suyu ve pudra sekeri ile karistirip krema yapin Bebeginize yedirin
Firinda Elma (8 ay)
1 elma
1 muz
1/2 çorba kasigi seker
1/2 limon
2 nane yapragi (istege bagli)
Meyveleri yikayin soyun minik küpler halinde dograyin, üzerine limon suyu ve toz seker gezdirin Alüminyum folyoyu yayin nane yapraklarini, üzerine de meyveleri koyun Alüminyumu paketleyin 220 C derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin Paketleri açin, nane yapraklarini atin, meyveleri sogutun, bebeginize kasikla yedirin
Çikolatali Muz (8 ay)
1 muz
5 kare bitter ya da sütlü çikolata
Muzu soyun bir firin kabina koyun üzerine çikolata parçalarini uzunlamasina dizin Orta isili firinda çikolatalar eriyip akana kadar firinlayip Firindan alip bebeginize yedirin
Not: Firindan çiktiktan sonra biraz balla karistirarak püre yapabilirsiniz
Krem Karamel (8 ay)
2 çorba kasigi toz seker, 1/4 litre süt, 1 çorba kasigi nisastayi beraberce karistirin, atese koyun koyulasincaya kadar pisirin Agirlasinca atesten alin ve sogutun Soguduktan sonra bebeginize yedirin
Çikolatali Puding (8 ay)
Sütü atese koyun isininca bebek tahili (yoksa pirinç unu) ve kakao ekleyin, biraz isitin, en son vanilyayi ekleyip atesten alip, kaseye bosaltin, sogutun 2 saat buzdolabinda soguttuktan sonra bebege yedirin
Iki Sebze Püresi (8 ay)
3 çorba kasigi misir taneli sebze garnitürü
10 gram rendelenmis kasar peyniri
1 yumurta sarisi
1 çay kasigi krema
biraz tereyagi
Bir kaseye, krema, yumurta sarisi, rendelenmis kasar peynirini koyup beraberce çirpin Bu karisima sebze garnitürü ilave edip iyice karistirin
Karisimi bir firin kabina koyu, önceden 180 derece isitilmis firinda 15 dakika pisirin Süre sonunda firindan alip tereyagi ile ezerek bebege yedirin
Rezene Graten (8 ay)
150 gram rezene
100 ml süt
1 çay kasigi misir nisastasi
10 gram rendelenmis kasar
Rezeneyi yikayin dograyin buharda 7 dakika pisirin Bu arada beyaz sosu hazirlayin; bir tencereyi atese koymadan süt ile misir nisastasini ezin Biraz koyulasinca atese koyun ve rendelenmis kasari ekleyin Bir firin kabina pismis rezeneyi dökün yayin, üzerine beyaz sosu dökün 210 derece firinda 15 dakika gretine edin
Balli Havuç Püresi (8 ay)
2 havuç
1/2 tatli kasigi zeytinyagi
1/2 tatli kasigi limon suyu
1/2 tatli kasigi bal
Havucu kaziyin, yikayin, dilimleyin buharda 20 dakika pisirin Havucu ve diger büyün malzemeyi ezerek, karistirarak püre yapin
Mercimek Püresi (8 ay)
30 gr mercimek
1 küçük havuç
1/2 sogan
biraz tereyagi
maydanoz
10 ml yagsiz süt
Havuç ile mercimegi kaynar suda yaklasik bir saat pisirin, sogan, kiyilmis maydanoz ve biraz tuz ekleyin Daha sonra süt ve tereyagi ekleyerek püre yapin
Not: Bebeginiz severse; haslanmis kiyilmis sosis ekleyebilirsiniz
Tarif No: 33914 Provensal Usulü Tavuk (8 ay)
Tarih: 20 Sub 2009
Provensal Usulü Tavuk (8 ay)
30 g tavuk gögsü
1 güzel domates
1 küçük sogan
maydanoz, kekik ve feslegen
3 çorba kasigi irmik
Küçük bir tencereye, su, bir dogranmis domates ve irmigi koyun, küçük sogan, tavuk gögsü, tuz, maydanoz, kekik ve kuru feslegeni de ilave edin Kapagini kapatin ve 15 dakika pisirin Süre sonunda tencereyi açin, 3 dakika açik kapakta karistiararak pisirin Bebege ilik servis yapin
Pirinç ve Havuçlu Tavuk (8 ay)
40 gr tavuk gögsü
30 gr pirinç
1 büyük dogranmis havuç
250 ml su
1 küçük parça tereyagi
2 çorba kasigi portakal suyu
Tavugu, küçük parçalar halinde kesin Bir tencereye su, dogranmis tavuk parçalari, pirinç ve dogranmis havuçu ekleyin, 20 dakika kaynatin Pistikten sonra portakal suyunu ekleyin, tereyagini da ekleyip iyice karistirin, püre yapin Bebeginize yedirin
Hindili ve Pirinçli Sebze (8 ay)
1 küçük hindi kotlet
1 avuç bezelye
1 havuç küçük zar biçimi dogranmis
1/2 sogan, ince kiyilmis
1 domates, soyulmus
1/2 kereviz sapi, ince kesilmis
1 avuç pirinç
1 defne yapragi,
2 dal maydanoz
biraz tereyagi veya margarin
Hindi kotleti, küçük parçalar halinde kesip, kiyilmis soganla birlikte biraz yagda kavurun Biraz sonra bütün sebzeleri ekleyin, ardindan defne yapragi ve maydanozu ekleyin Et ve sebze pistigi zaman ise, pirinç ekleyin ve pirinçde pistikten sonra servis edin
Tavuklu Kuskus (8 ay)
1 paket sebzeli kuskus
pismis tavuk gögsü
tavuk suyu
1 çorba kasigi irmik
biraz tereyagi
Bir tencere 1 litre su koyun kuskusu ilave edip 15 dakika pisirin Bir kase içinde irmik ve sicak tavuk suyunu karistirin Üzerine pismis didiklenmis tavuk gögsünü ve pismis kuskustan birkaç çorba kasigi alin, mikserde iyice çirpin ve püreyi bebege yedirin
Havuçlu Kuzu Cigeri (8 ay)
25 gram kuzu ciger
150 gram havuç
biraz tereyagi
çok az defne tozu
1 çimdik tuz
Havuçu yikayin, soyun, tavla zari biçimi dograyin, biraz suda 20 dakika pisirin Defne yapragi tozu, biraz tereyagi ekleyin bir çatalla ezin Küçük dogranmis çigeri buharda pisirin, havuç püresi ile servis yapin
Tavsan Püresi (8 ay)
30 gram tavsan eti
Limon suyu
2 yaprak adaçayi
Tavsan etini çok küçük küpler halinde kesin Alüminyum folyoya tavsan etini koyun içinde adaçayi yapragi ve limonla karistirin Sicak firinda 10 dakika pisirin, ilik olarak bebege servis yapin
Dana etli Kabak Patates Püresi (8 ay)
50 gr patates
150 g kabak
20 gr dana eti
50 ml süt
biraz tereyagi
Patatesi yikayip, soyup dograyin Kabagi kaziyip dograyin Kesilmis sebzeleri ve dana etini de sepete koyarak fritözde kizartin (en fazla 6 dakika) Sicakken süt ve tereyagi ile karistirarak püre yapin Bebege yedirin
Avokadolu Patates Püresi (8 ay)
1 küçük patates
60 ml süt yarim yagli
60 g olgun avokado
1 çay kasigi Parma'ya ait
Patatesi soyun, yikayin ve küçük parçalar haline kesin Küçük bir tencerede su ile kapakli olarak orta isida 15 dakika pisirin
Patates pisince, süt ile birlikte karistirma kasesine alin, üzerine soyulmus avokadilari da ekleyin mikserle ezerek karistirin
Rezeneli Balik (8 ay)
25 gram Net çubugu
150 gram rezene feslegen
Limon suyu
biraz tereyagi
1 fileto füme balik
Rezene ve feslegeni iyice yikayip, dograyin ve 35 dakika buharda pisirin Rezene ve feslegeni tereyagi ile karistirarak püre yapin Baligi 5 dakika buharda pisirin, limon suyu serpin ezerek püre yapin Rezene püresi ile balik püresini beraber bebege yedirin
Domates Dolmasi (8 ay)
1 güzel domates
1 yumurta sarisi
1/2 sogancik
biraz zeytinyagi
25 gram ekmek kirintisi biraz süt içinde yumusatin
1 çimdik tuz
2 veya 3 dogranmis siyah zeytin
Haslanmis kiyilmis yumurta karisimini hazirlayin, sütlü ekmek kirintisi, kiyilmis zeytin ve tuz beraberce iyice karistirin Bu iç domateslerin içine doldurulur
Küçük bir tencere içinde zeytinyagi ile pisirilir
Not: DOlmaya bu iç yerine biraz pismis pilavda ya da pismis eriste kullanilabilir
Havuç Turtasi (8 ay)
Havuç 150 gram
Sogan 15 gram
1 yumurta sarisi
Tereyagi 1 tatli kasigi
Havucu yikayin ve halka halinde kesin, sogani da dograyin Buharda 20 dakika pisirin Yumurta sarisi ve tereyagini karistirin Soganli, havucu da katarak iyice karistirin bebege yedirin
Mimoza Püre (8 ay)
2 havuç püresi
2 çorba kasigi krem peynir
2 yumurta sarisi
160 ml yarim yagsli süt
160 ml et suyu
Kaynar su içinde yumurtalari 10 dakika haslayin Yumurta ve yumurta sarisini (sert pismis) ayiklayin Sarilari bir çatal ile ezin Havuç ile püre hazirlayin Peyniri ve ezilmis yumurta sarisini ekleyin
Kremali Ispanak Çorbasi (8 ay)
50 g ispanak yapragi
150 gram patates
1 çorba kasigi krema
1 çimdik tuz
Sebzeleri çok iyi yikayin Ispanak yapraklarini kesin Patatesi soyun dilimlere kesin 30 ml suyu bir tencere koyun, sebzeleri de katin Kapali kapakta 35 dakika kaynatin Sebzeleri mikserden geçirin Teb-ncereye krema ve tuz ekleyin
Rezeneli Sinitzel (8 ay)
20 g tavuk gögsü
1/2 tatli kasigi rezene
2 çorba kasigi besamel sosu
Tavuk gögsünü az suda haslayin rezene, besemel sos ve yemek pisirme suyu ile karistirarak püre yapin
Not: Besamel sosun yerine firinda patates ile de hazirlayabilirisiniz
Somon Patates Kabak (8 ay)
Malzeme:
20 g füme somon fileto
100 g patates
100 g kabak
5 g ayçiçek yagi
2 su bardagi su
Sebzeleri ve baligi haslayin, iyice yumusayinca yag ile beraber iyice ezerek püre yapin
Biftekli Havuç ve Makarna (8 ay)
Malzeme:
20 g ince kiyilmis biftek
100 g havuç
100 g pismis makarna
5 g tereyagi
2 su bardagi su
Havuç ve makarnayi haslayin tereyagi ile baraber ezerek püre yapin
|