Konu
:
Sote Geyik Eti
Yalnız Mesajı Göster
Sote Geyik Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sote Geyik Eti
Sote Geyiketi
1 kg Kusbasi Geyik eti
2 adet Sogan (Iri iri dogranmis)
3-4 dis Sarimsak
1 Limonun kabugu
1 dal Kekik, (taze)
1 dal Biberiye (taze)
5 YK Zeytinyagi
1 YK Domates salcasi
Tuz
Karabiber
1 Bardak Kirmizi sarap veya sebzesuyu
1 adet Defneyapragi
5 – 6 adet Ardicyemisi
Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun
Soganlari iri iri dograyin
Limonun kabugunu ince ince dograyin
Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun
Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun
Kirmizi sarap veya Et-Sebze suyunu etlerin üstüne dökün
Etlerin üstü kapanicak kadar olsun
Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz
Yemek kaynamaya baslayinca
Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin
Ben Kirmizi yaban mersini kompostosu ve kendi yaptigim patatespüresi ile servis yaptim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul