Yalnız Mesajı Göster

Jibelot Fransa Usülü Tavşan Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jibelot Fransa Usülü Tavşan Yahnisi



Tavşan Yemkleri Tarifi - Tavşan Yahnisi Hazırlnışı - Av Yemek Tarifleri - Lezzetli Yemek Tarifleri - Tavşan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler





TAVŞAN YAHNİSİ JİBELOT (FRANSA)


6-7 kişilik MALZEME:

1 adet ehli yavru tavşan (4-6-8 aylık)

2 çorba kaşığı tereyağı

zar gibi kesilmiş 200 gr taze mantar dörde bölünmüş yoksa konserve

40 adet arpacık soğanı soyulmuş

1 diş sarımsak

ezilmiş 1 çorba kaşığı tepeleme dolu un (20 gr)

Tuz

Küçük bir tülbentin içerisine 1 adet defne, 2 diş karanfil, 1 çay kaşığı kekik, 4 dal maydanoz, 5 tane karabiber koyup ağzını bir sicimle bağlayınız


YAPILIŞI :

Tavşanı ikişer parmaktan biraz enlice kuşbaşı doğrayınız Tuzlayıp biberleyiniz

Küçük bir kasrola (tencereye) bir kaşık tereyağını koyup kızdırıp küçük soğanları ilâve ediniz

Ortadan hızlı ateşte bir kaç dakika kavurup soğanları bir tabağa çıkarınız

Üzerine tavşanları ilâve ediniz, tavşanlar renk alıncaya kadar alt üst kavurup mantarı ilâve ediniz

Bir kaç dakika daha kavurup aarımsağı ilâve edip bir kere karıştırıp baharat bağlanmış bezi ilâve ediniz

Kapağını kapatıp ağır ağır yarım saat pişirip soğanları ilâve ediniz ¦ On dakika daha pişirip kalan tereyağı ile unu karıştırıp eziniz, içine tavşanın sosundan bir miktar karıştırıp sulandırın ve tavşanın üzerine dökünüz

Altı yedi dakika daha pişirip kontrol ederek ateşten alınız, baharatlı bezi çıkarıp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla