Konu
:
Vişne Soslu Portakallı Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Soslu Portakallı Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Soslu Portakallı Ördek
Vişne Soslu Portakallı Ördek Tarifi - Vişne Soslu Portakallı Ördek Nasıl Yapılır - Vişne Soslu Portakallı Ördek Malzemeleri
Malzemeleri
# 4 Parça Ördek Göğsü
# 125 Gr Vişne
# 2 Kaşık Bal
# 1 Kadeh Kırmızı Şarap
# 2 Adet Portakal
# 1 Tutam Tuz
Hazırlanışı
Teflon tavaya aldığımız ördek etlerimizi yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartalım
Ardından etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirelim
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirelim
Portakalları soyup dilimledikten sonra temizleyelim
Sosumuzu hazırlamak içinse vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım
Bal, şeker, şarap ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana dek pişirelim ve blendırda iyice ezip süzelim
Son olarak etlerimizi servis tabaklarına alıp hazırladığımız sosu sıcak bir biçimde üzerinde gezdirelim ve portakal dilimleri ve mevsim yeşillikleri ilave edip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul