Konu
:
Marullu Hindi Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Marullu Hindi Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marullu Hindi Kapama
Marullu Hindi Kapama
Servis (Kaç Kişilik): 4
Malzeme Listesi:
1 adet Hindi But
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet domates
1 çorba kaşığı Un
75 gr
Tereyağı
1 adet defne yaprağı
İri marul yaprakları
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Hindi bütün kemiğini sıyırıp 4 porsiyon olacak şekilde doğrayın
Bir tencerede tereyağını eritip ufak ufak doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun
Hindi etlerini tencereye ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurup unu ilave edin
5 bardak su ilave edip pişmeye bırakın
Defne yaprağı , karabiber ve tuz ile yemeğinizi lezzetlendirin
Marul yapraklarını kaynar suda çok az haşlayıp soğumaya bırakın
Pişme kıvamına gelen etleri tencereden alıp bir domates dilimi ile marul yapraklarına sarıp uygun ölçüdeki fırın kabına alın
Tenceredeki sosu süzdürerek marullu hindi kapamaların üstünü örtecek şekilde ilave edip fırında üst kısmı kızarıncaya kadar pişirin
Tercihen yanında pilav ile servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul