Yalnız Mesajı Göster

Provans usulü bıldırcın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Provans usulü bıldırcın



bıldırcın nasıl pişirilir - bıldırcın pişirme tarifi - av yemekleri tarifleri - salçalı bıldırcın



Malzemesi:


4 adet bıldırcın

4 çorba kaşığı zeytinyağı

20 diş sarmısak

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

4 orta boy domates

tuz, karabiber, 1 limonun suyu

Hazırlanışı:


Bıldırcını temizleyip tütsüledikten sonra yıkayıp kurulayın Sarımsakları ayıklayın ve kıyın Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küçük zar biçiminde doğrayın Zeytinyağını tavada kızdırın


Bıldırcın parçalarının her iki yanlarını da kızgın yağda, nar gibi oluncaya kadar pişirin Sarmısak ve maydanozu ilave edip, 3 dakika daha, orta ateşte pişirin, kıyılmış domatesi katıp, birkaç kez karıştırdıktan sonra, tavanın üzerine bir kapak örtüp, çok ağır ateşte bir saat kadar pişirin Bu sürenin sonunda etleri tavadan alıp bir kenarda üzerleri örtülü olarak bekletin


Tavada kalan malzemeyi, tahta bir kaşığın sırtıyla ezerek, tül süzgeçten süzün Bıldırcın ya da tavuk parçalarını, süzülmüş salçayla birlikte yeniden tavaya koyun Tuz, biber ve limon suyunu da kattıktan sonra, yine üzeri kapalı olarak, ağır ateşte yarım saat daha pişirip hemen servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla