06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Provans usulü bıldırcın
bıldırcın nasıl pişirilir - bıldırcın pişirme tarifi - av yemekleri tarifleri - salçalı bıldırcın
Malzemesi:
4 adet bıldırcın
4 çorba kaşığı zeytinyağı
20 diş sarmısak
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 orta boy domates
tuz, karabiber, 1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Bıldırcını temizleyip tütsüledikten sonra yıkayıp kurulayın Sarımsakları ayıklayın ve kıyın Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küçük zar biçiminde doğrayın Zeytinyağını tavada kızdırın
Bıldırcın parçalarının her iki yanlarını da kızgın yağda, nar gibi oluncaya kadar pişirin Sarmısak ve maydanozu ilave edip, 3 dakika daha, orta ateşte pişirin, kıyılmış domatesi katıp, birkaç kez karıştırdıktan sonra, tavanın üzerine bir kapak örtüp, çok ağır ateşte bir saat kadar pişirin Bu sürenin sonunda etleri tavadan alıp bir kenarda üzerleri örtülü olarak bekletin
Tavada kalan malzemeyi, tahta bir kaşığın sırtıyla ezerek, tül süzgeçten süzün Bıldırcın ya da tavuk parçalarını, süzülmüş salçayla birlikte yeniden tavaya koyun Tuz, biber ve limon suyunu da kattıktan sonra, yine üzeri kapalı olarak, ağır ateşte yarım saat daha pişirip hemen servis edin
alıntı
|
|
|