Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Dolması-1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Dolması-1



Tavşan Dolması Tarifi - Tavşan Dolması Nasıl Yapılır - Tavşan Dolması Malzemeleri



Tavşan Dolması


1 adet bütün temizlenmiş tavşan

6 diş sarımsak

1 adet havuç

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kekik

3 çorba kaşığı sıvıyağ


İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış havuç katılır Kapaklı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve kekik atılır 5 dakika sonra ateşten alınır, soğutulur Tavşan açılır, kemikleri çıkarılır Yüzeyine hazırlanan iç konur ve rulo yapılır Dolma tencereye konur, üzerine 3 su bardağı su katılır Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır ve 45 dakika daha pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla