Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Çevirme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Çevirme



Tavşan Çevirme Tarifi - Tavşan Çevirme Nasıl Yapılır

Malzemeler


1 adet bütün tavşan

1-2 dal biberiye

bir kaç dal kekik

1/2 kg domates salçası

yeteri kadar tuz ve karabiber

Tarifi


Açık havada yapılan bir yemektir Tavşan geceden sirke veya şarap içerisinde bekletilir Sirkeden çıkarılan tavşan içi dışı tuzlanıp biberlenir Üzerine hafif sulandırılmış domates salçası sürülür İçine dal halinde kurutulmuş kekik ve bir-iki taze biberiye dalı yerleştirilerek çevirmeye hazır hale getirilir 1/2 m derinliğinde 50 cm eninde ve tavşanın boyundan biraz daha uzunca kazılmış bir çukurda kütük halinde odun yakılır Odunlar köz oluncaya kadar beklenirTavşan uzunlamasına sağlam bir kazığa geçirilir Karın iç yağların akmaması için karnı dikilirKözün üzerinde tavşan arada bir çevrilerek kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla