Konu
:
Tavşan Çevirme
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Çevirme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Çevirme
Tavşan Çevirme Tarifi - Tavşan Çevirme Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 adet bütün tavşan
1-2 dal biberiye
bir kaç dal kekik
1/2 kg domates salçası
yeteri kadar tuz ve karabiber
Tarifi
Açık havada yapılan bir yemektir
Tavşan geceden sirke veya şarap içerisinde bekletilir
Sirkeden çıkarılan tavşan içi dışı tuzlanıp biberlenir
Üzerine hafif sulandırılmış domates salçası sürülür
İçine dal halinde kurutulmuş kekik ve bir-iki taze biberiye dalı yerleştirilerek çevirmeye hazır hale getirilir
1/2 m derinliğinde 50 cm eninde ve tavşanın boyundan biraz daha uzunca kazılmış bir çukurda kütük halinde odun yakılır
Odunlar köz oluncaya kadar beklenir
Tavşan uzunlamasına sağlam bir kazığa geçirilir
Karın iç yağların akmaması için karnı dikilir
Közün üzerinde tavşan arada bir çevrilerek kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul