Yalnız Mesajı Göster

Körili Devekuşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Devekuşu



Körili Devekuşu Tarifi - Devekuşu - Körili Devekuşu Yapılışı - Av Yemekleri


Gereçler:


80 gr küp küp kesilmiş devekuşu bifteği

1/2 bardak yağ

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı zencefil

un 100 gr domates salçası (veya ince doğranmış domates)

1 tane doğranmış soğan

2 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı kırmızı biber

200 gr domates sosu



Yapılışı:


Soğanı yağda kızartın Etleri koyup her tarafı da kızaracak şekilde kızartın Köriyi ekleyip karıştırın, tuz, kırmızı biber ve zencefil ekleyin İyice karıştırın Etin üstünü kaplayacak miktarda kaynamış suyu ekleyin


Domates salçasını ve sosunu ekleyip , düşük ateeşte 2 saat boyunca pişirin (su azalınca kaynar su eklemeyi ihmal etmeyin) Karışıma un ve su ekleyin, ateşi yükseltin ve sıvı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin Yumurta dilimleri, soğan, fındık, ceviz ile birlikte süsleyebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla