Konu
:
Körili Devekuşu
Yalnız Mesajı Göster
Körili Devekuşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Devekuşu
Körili Devekuşu Tarifi - Devekuşu - Körili Devekuşu Yapılışı - Av Yemekleri
Gereçler:
80 gr
küp küp kesilmiş devekuşu bifteği
1/2 bardak yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı zencefil
un 100 gr domates salçası (veya ince doğranmış domates)
1 tane doğranmış soğan
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı biber
200 gr domates sosu
Yapılışı:
Soğanı yağda kızartın
Etleri koyup her tarafı da kızaracak şekilde kızartın Köriyi ekleyip karıştırın, tuz, kırmızı biber ve zencefil ekleyin
İyice karıştırın
Etin üstünü kaplayacak miktarda kaynamış suyu ekleyin
Domates salçasını ve sosunu ekleyip , düşük ateeşte 2 saat boyunca pişirin (su azalınca kaynar su eklemeyi ihmal etmeyin) Karışıma un ve su ekleyin, ateşi yükseltin ve sıvı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin
Yumurta dilimleri, soğan, fındık, ceviz ile birlikte süsleyebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul