Konu
:
Tavşan Pane
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Pane
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Pane
Tavşan Pane Tarifi - Tavşan Pane Nasıl Yapılır - Tavşan Pane Malzemeleri
Tavşan Pane
Malzemeler
1 tavşan
1/2 demet maydanoz
2 yumurta
1 limonun suyu
1
5 bardak zeytinyağı
Birkaç yaprak kereviz
Birkaç dövülmemiş karabiber
Yeteri kadar un
Kurutulmuş ekmek tozu
Dövülmüş karabiber ve tuz
Hazırlanışı
Tavşanı kemiklerinden ayırıp, parçalara bölmelim
Bol suda yıkamalı
Maydanozla kereviz yapraklarını yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı ve derince toprak bir kaba, mesela bir güvece koymalı
Bunların üzerine limon suyunu, yarım bardak zeytinyağını dökmeli
Dövülmemiş karabiberleri de kattıktan sonra kaba tavşan parçalarını koymalı
Tavşan etini vakit vakit alt-üst ederek bu marinatta iki saat kadar tutmalı
Vakti gelince, kalan zeytinyağını derince bir tavaya koyup, orta ısılı bir ateşe oturtmalı
Yağ kızmaya başlayınca, tavşan parçalarını teker teker marinattan çıkarmalı
Önce una sonra hafifçe çırpılmış tuzlu ve karabiberli yumurtaya, daha sonra kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve tavaya atıp, her yanını nar gibi kızartmalı
Etlerin tamamı kızartılınca, bunları bir kaba koymalı
Tavadaki zeytinyağını da üzerlerine gezdirerek döktükten sonra kabı ortadan az ısılı bir fırına sürmeli
Etleri vakit vakit alt-üst ederek bir saat kadar fırında tutmalı
Sonra fırından çıkarmalı ve yanında salçalı bir garnitür olduğu halde sofraya götürüp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul