Konu: Tavşan Pane
Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Pane

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Pane



Tavşan Pane Tarifi - Tavşan Pane Nasıl Yapılır - Tavşan Pane Malzemeleri



Tavşan Pane


Malzemeler



1 tavşan

1/2 demet maydanoz

2 yumurta

1 limonun suyu

15 bardak zeytinyağı

Birkaç yaprak kereviz

Birkaç dövülmemiş karabiber

Yeteri kadar un

Kurutulmuş ekmek tozu

Dövülmüş karabiber ve tuz





Hazırlanışı



Tavşanı kemiklerinden ayırıp, parçalara bölmelim Bol suda yıkamalı Maydanozla kereviz yapraklarını yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı ve derince toprak bir kaba, mesela bir güvece koymalı


Bunların üzerine limon suyunu, yarım bardak zeytinyağını dökmeli Dövülmemiş karabiberleri de kattıktan sonra kaba tavşan parçalarını koymalı Tavşan etini vakit vakit alt-üst ederek bu marinatta iki saat kadar tutmalı


Vakti gelince, kalan zeytinyağını derince bir tavaya koyup, orta ısılı bir ateşe oturtmalı Yağ kızmaya başlayınca, tavşan parçalarını teker teker marinattan çıkarmalı


Önce una sonra hafifçe çırpılmış tuzlu ve karabiberli yumurtaya, daha sonra kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve tavaya atıp, her yanını nar gibi kızartmalı Etlerin tamamı kızartılınca, bunları bir kaba koymalı


Tavadaki zeytinyağını da üzerlerine gezdirerek döktükten sonra kabı ortadan az ısılı bir fırına sürmeli Etleri vakit vakit alt-üst ederek bir saat kadar fırında tutmalı Sonra fırından çıkarmalı ve yanında salçalı bir garnitür olduğu halde sofraya götürüp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla