Konu
:
Yabani ördek dolması
Yalnız Mesajı Göster
Yabani ördek dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yabani ördek dolması
4 kişilik malzeme:
- 4 yabani ördek
- Tuz
- Değirmende çekilmiş kahve
- 5 çay kaşığı çekilmiş bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı ekşi yoğurt
- Yabani ördeğin yürek ve ciğeri
- 1/8 lt
süt
- 1 demet maydanoz
- 100 gr
yağlı et parçası
- 1 soğan
- 3/4 ekşi yoğurt
- 1 1/2 veya 2 lt
sebze veya et suyu
Hazırlanışı:
Yaban ördeğini içten ve dıştan iyice tuzlayıp karabiberleyin
Çekilmiş bayat ekmeği yumurta ve ekşi yoğurtla iyice karıştırın
Yürek ve ciğerleri küçük parçalar halinde kesin
Sütle birlikte dolgunun altına koyun
Tuz, karabiber ve baharatlar ile baharatlayın
İnce ince doğranmış maydanozları dolgunun altına koyun
Bu dolgu malzemesinin tümünü ördeğin içine koyun ve ördeği dikin
Tavada kızdırılmış yağlı et parçasını ince ince doğrayıp, eritin
Ördeği bunun içinde kızartın, ekşi yoğurdu ördeğin üzerine sürün ve kısaca kızartın
Üstüne sebze veya et suyunu dökün
Daha sonra ördeği, önceden 180 ila 2000C ısıtılmış fırında 80 ila 90 dakika pişirin
Bu esnada üzerine sık sık sebze veya et suyu dökün
Pişirme süresinin sona ermesinden sonra ördekleri dışarıya alın ve dolgusuyla dekoratif olarak süsleyin, üzerine sos dökün ve servis yapın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul