06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çok Acil A.Ş. Hisse Devri
Değerli arkadaşım, size yardımcı olmak isteriz, ancak hemen başında belirteyim ki biz ticaret hukuku uzmanı değiliz, yaptığımız araştırma ve istişare sonucu edindiğimiz bilgiyi size aktarmakla yetineceğiz, umarm faydalı olur
* verdiğiniz rakam değerlerine göre, eski ortak beher değeri 10 YTL,den 375 adet nominal(pay üzerinde yazan miktar) toplam değeri 3750 YTL hisseye sahiptir
*Toplam değerin 635 YTL lik bölümü ödenmiş olup, 3115 YTL ödenmemiştir
*yeni ortak tüm hisseleri aldığında 635 YTl ödenmiş kalanı ödenmemiş 375 adet 3750 Ytl değerinde hisseye sahip olacaktır
*Arz talebe göre alan satan anlaşacaktır, buna göre şöyle bir devir gerçekleşebilir
Ananonim şirket:X
Eski Ortak :A
Yeni Ortak: B olsun, formu dolduralım
yeni oratak beher değeri 2 ytl den 375 payı aldığında 750 Ytl öder, eski ortak 750-635=115 Ytl kar ile hisselerini devretmiş olur
yeni ortak da nominal değeri 3750 ytl olan 375 pay hissesine 750+3115=3865 YTL ile sahip olur
Yönetim kurulu onaylar ve pay defterine işlenirse
Not: forumda "hamiline" ifadesi üstü çizilecek
PAY DEVİR SENEDİ
(Tamamı ödenmemiş hisseler ile ilgili)
Sahibi bulunduğum      X            Anonim Şirketi'ne ait  375   adet pay karşılığı toplam          3750               TL' nominal değerdeki hisselerin    63,5     adet paya karşılık                 635   TL'lik kısmı ödenmiş olan hamiline/nama yazılı hisselerin beher adedini      2       TL karşılığında 375  adet pay karşılığı olmak üzere toplam     750               TL bedel karşılığında         B           'ye sattım
Bedelini tamamen aldım
SATAN
AAdı soyadı
Adres - Tarih
İmza
   A’       'nın sahibi bulunduğu     X      A Ş' ne ait     375   adet pay karşılığı toplam     3750      TL nominal değerdeki, hisselerin    63,5 adet pay karşılığı toplam  635       TL'lik ödenmiş, hamiline/nama yazılı hisselerin beher adedini  2     TL karşılığında     375 adet pay karşılığı olmak üzere toplam     750            TL bedel karşılığında satın aldım
SATIN ALAN
BAdı soyadı
Adres - Tarih
İmza
YÖNETİM KURULU ONAY NOTU
Yukarıda sözü edilen pay devirleri yönetim kurulumuzun    /   /    tarih ve        sayılı kararı ile onaylanmış olup, pay defterine işlenmiştir    /   /  
|
|
|