Yalnız Mesajı Göster

Zirva Pekmezli Aşure

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zirva Pekmezli Aşure



Zirva Pekmezli Aşure
Zirva Pekmezli Aşure Tarifi - Zirva Pekmezli Aşure Nasıl Yapılır - Zirva Pekmezli Aşure Malzemeleri





Zirva Pekmezli Aşure

Malzemeler

Nişasta buğday (1 su bardağı) 100 gr
Kuru kayısı 100 gr
Kuru incir 100 gr
Çekirdeksiz kuru üzüm, İzmir üzümü 100 gr
Hurma 100 gr
Üzüm pekmezi (1 su bardağı) 150 gr
Toz şeker (1,5 su bardağı) 250 gr
İçme suyu (7 su bardağı) 1,5 litre
Çam fıstığı (2,5 çorba kaşığı) 50 gr

Hazırlanışı

Bir akşam önce kayısı, üzüm ve incir ayıklayıp yıkayın Hurmanın çekirdeklerini çıkartın , hepsini istenen büyüklükte doğrayarak içme suyunda ıslatınErtesi gün, derin kapta su, nişasta ve şekeri orta ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin Aynı anda başka tencerede pekmez ve ıslatılmış meyveleri orta ateşte 5 dakika birlikte kaynatın
Pekmez ve meyveleri pişmekte olan nişastaya ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin Ateşten alın ve servis yapılacak tabaklara paylaştırınSoğutulmuş biçimde yenen zirvanın üzeri servis öncesi çam fıstığı ile süslenir Yaz mevsiminde kaymaklı veya vanilyalı dondurma ile tüketilmesi lezzetini artırır



Alıntı Yaparak Cevapla