Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure, pekmezli, zirva

Zirva Pekmezli Aşure

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zirva Pekmezli Aşure



Zirva Pekmezli Aşure
Zirva Pekmezli Aşure Tarifi - Zirva Pekmezli Aşure Nasıl Yapılır - Zirva Pekmezli Aşure Malzemeleri





Zirva Pekmezli Aşure

Malzemeler

Nişasta buğday (1 su bardağı) 100 gr
Kuru kayısı 100 gr
Kuru incir 100 gr
Çekirdeksiz kuru üzüm, İzmir üzümü 100 gr
Hurma 100 gr
Üzüm pekmezi (1 su bardağı) 150 gr
Toz şeker (1,5 su bardağı) 250 gr
İçme suyu (7 su bardağı) 1,5 litre
Çam fıstığı (2,5 çorba kaşığı) 50 gr

Hazırlanışı

Bir akşam önce kayısı, üzüm ve incir ayıklayıp yıkayın Hurmanın çekirdeklerini çıkartın , hepsini istenen büyüklükte doğrayarak içme suyunda ıslatınErtesi gün, derin kapta su, nişasta ve şekeri orta ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin Aynı anda başka tencerede pekmez ve ıslatılmış meyveleri orta ateşte 5 dakika birlikte kaynatın
Pekmez ve meyveleri pişmekte olan nişastaya ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin Ateşten alın ve servis yapılacak tabaklara paylaştırınSoğutulmuş biçimde yenen zirvanın üzeri servis öncesi çam fıstığı ile süslenir Yaz mevsiminde kaymaklı veya vanilyalı dondurma ile tüketilmesi lezzetini artırır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.