Yalnız Mesajı Göster

Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi



Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi
milföylü tatlılar - milföylü tatlı tarifleri



Malzemeler
6 adet milföy
1/2kg Kestane (haşlanmış ve soyulmuş)
3/4 bardak su
1/3 bardak şeker
Vanilya
2 Çorba Kaşığı krema
1 Çorba kaşığı konyak
süs için 6 adet bütün kestane

- Çikolata Sosu
80gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema

Yapılışı

- Milföyleri yağlı kağıda yerleştirin ve
175derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıp
kabarıncaya kadar pişirin
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve telin üzerinde soğutun
- Her birini bir bıçakla enlemesine
kabarık katmanların arasından ikiye kesin ve
üzerine pudra şekeri serpin
- Suyla şekeri küçük bir tencerede şurup
kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 15-20dk kaynatın
- Haşlanmış soyulmuş kestanelerin üzerine şurubu ilave edip karıştırın
- Şuruplu Kestaneler ılınınca içine krema, konyak ve vanilya ilave edin
- Karışımı blenderda pürüzsüz püre kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın
- Sıkma torbasına 4 numaralı ucu yerleştirin ve kestane püresini içine koyarak milföylerin üzerine sıkın

Çikolata Sos
- Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırıp
bir kaseye koyun- kremayı kaynama noktasına
gelinceye kadar ısıtın ve çikolatanın üzerine
döküp eriyinceye kadar karıştırın
- Milföyün üzerine sıktığınız kestane püresinin
üzerine çatal yardımıyla serpin
- Ayırdığınız bütün kestaneleri de çikolata
sosuna batırıp tatlınızın üzerine yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla