Konu
:
Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi
Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi
milföylü tatlılar - milföylü tatlı tarifleri
Malzemeler
6 adet milföy
1/2kg Kestane (haşlanmış ve soyulmuş)
3/4 bardak su
1/3 bardak şeker
Vanilya
2 Çorba Kaşığı krema
1 Çorba kaşığı konyak
süs için 6 adet bütün kestane
- Çikolata Sosu
80gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Yapılışı
- Milföyleri yağlı kağıda yerleştirin ve
175derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıp
kabarıncaya kadar pişirin
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve telin üzerinde soğutun
- Her birini bir bıçakla enlemesine
kabarık katmanların arasından ikiye kesin ve
üzerine pudra şekeri serpin
- Suyla şekeri küçük bir tencerede şurup
kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 15-20dk kaynatın
- Haşlanmış soyulmuş kestanelerin üzerine şurubu ilave edip karıştırın
- Şuruplu Kestaneler ılınınca içine krema, konyak ve vanilya ilave edin
- Karışımı blenderda pürüzsüz püre kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın
- Sıkma torbasına 4 numaralı ucu yerleştirin ve kestane püresini içine koyarak milföylerin üzerine sıkın
Çikolata Sos
- Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırıp
bir kaseye koyun- kremayı kaynama noktasına
gelinceye kadar ısıtın ve çikolatanın üzerine
döküp eriyinceye kadar karıştırın
- Milföyün üzerine sıktığınız kestane püresinin
üzerine çatal yardımıyla serpin
- Ayırdığınız bütün kestaneleri de çikolata
sosuna batırıp tatlınızın üzerine yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul