Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu



Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu
havuç turşusu nasıl yapılır - havuç turşusunun trifi

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg havuç
-tuz
-1 çorba kş acı toz kırmızıbiber
-1 bağ maydanoz
-500 ml sirke (2 su bardağı)

Yapılışı:

1Havuçları, dışlarını kazıyıp yıkayın ve süzdürün İsteğe bağlı olarak, gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ya da büyüklüğüne göre 2'ye, 3'e bölün Tencerede tuzlu su kaynatın, içine atıp bir taşım kaynatarak süzgece çıkarın

2Maydanozları da bir taşım kaynatıp, süzdürün Havuçları kollarını açarak hazırladıysanız, kırmızıbiber serpin ve içlerini maydanozlarla doldurun Parçalara böldüyseniz, biber ve maydanoz dalları ile doğrudan kavanoza koyun

Kavanozlara yerleştirilen turşuların üzerini sirke ile tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın

3Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla