Konu
:
Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu
Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu
havuç turşusu nasıl yapılır - havuç turşusunun trifi
5 kişilik
Malzemesi:
-1 kg
havuç
-tuz
-1 çorba kş
acı toz kırmızıbiber
-1 bağ maydanoz
-500 ml
sirke (2 su bardağı)
Yapılışı:
1
Havuçları, dışlarını kazıyıp yıkayın ve süzdürün
İsteğe bağlı olarak, gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ya da büyüklüğüne göre 2'ye, 3'e bölün
Tencerede tuzlu su kaynatın, içine atıp bir taşım kaynatarak süzgece çıkarın
2
Maydanozları da bir taşım kaynatıp, süzdürün
Havuçları kollarını açarak hazırladıysanız, kırmızıbiber serpin ve içlerini maydanozlarla doldurun
Parçalara böldüyseniz, biber ve maydanoz dalları ile doğrudan kavanoza koyun
Kavanozlara yerleştirilen turşuların üzerini sirke ile tamamlayın
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın
3
Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul