Konu
:
Ispanak Kökü Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Ispanak Kökü Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanak Kökü Turşusu
Ispanak Kökü Turşusu
ıspanak turşusu nasıl yapılır - ıspanak kökü turşusunun tarifi
5 kişilik
Malzemesi:
-1 kg
ıspanak
-tuz
-10 diş sarımsak (dövülmüş)
-500 ml
sirke (2 su bardağı),
Yapılışı:
1
Ispanak köklerini, kökten başlayıp 7-8 cm
uzunluğunda kesin
Bol su İle birkaç kez yıkayıp süzdürün
Tencerede tuzlu su kaynatın
Kökleri suya atıp iki üç taşım kaynatın ve süzgece çıkarın
2
Haşlanmış ıspanak köklerini kavanozlara doldurun
Dövülmüş sarımsağı serpiştirin
Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın
3
Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul