Konu
:
arap pilavı
Yalnız Mesajı Göster
arap pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
arap pilavı
Malzemeler
1/2 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
2 adet çekirdeksiz patlıcan
3 su bardağı baldo pirinç
4 bardağı sıcak su
et suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ
Arap Pilavı yapılışı
1 Eti tencereye koyun
Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin
Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın
Suyu ile birlikte bekletin
2 Patlıcanları halka halka doğrayın
Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin
Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın
3
Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin
4
Üzerine patlıcanları bekletin
Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun
5
Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün
Tuzunu da ekleyin
6
Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın
Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün
Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin
Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin
7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın
Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul