Konu: arap pilavı
Yalnız Mesajı Göster

arap pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

arap pilavı





Malzemeler
1/2 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
2 adet çekirdeksiz patlıcan
3 su bardağı baldo pirinç
4 bardağı sıcak su
et suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ

Arap Pilavı yapılışı

1 Eti tencereye koyun Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın Suyu ile birlikte bekletin
2 Patlıcanları halka halka doğrayın Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın
3 Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin
4 Üzerine patlıcanları bekletin Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun
5 Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün Tuzunu da ekleyin
6 Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin
Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin
7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla