Konu: Laz böreği
Yalnız Mesajı Göster

Laz böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Laz böreği




Malzemeler:
Yufkası için:
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
un
Krema malzemeleri:
Beş kilogram süt
6 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağ
Yufkanın tarifi:
Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edinyoğurulan hamuru 8 parçaya bölünher bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın
Kremanın yapılışı:
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin
Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir
Böreğin tarifi:
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin
Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın
4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün
Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim
Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım
En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim
Önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın
şerbetinide pişirip,ılıtınfırından çıkan böreğin üzerine dökün
afiy et olsun

Alıntı Yaparak Cevapla