Konu
:
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
Soya Soslu Hindi Etli Pilav Tarifi - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Nasıl Yapılır - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Malzemeleri
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
Malzemeler:
* 500 gr hindi eti (kuşbaşı)
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1 tatlı kaşığı fesleğen (reyhan)
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 diş sarımsak (rende)
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pilav için:
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
* Ön hazırlık olarak hindi etini bir kaba alıyoruz
* İçine soya sosu, fesleğeni, pulbiberi, karabiberi, sarımsağı, sıvıyağı katıp hepsini karıştırıyoruz
* Yarım saat bu karışımda bekletiyoruz
* Pirinci bir kaseye alıyoruz
* İçine bir yemek kaşığı tuz atıp kaynamış su ile bir saat ıslatmaya bırakıyoruz
* Bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz
* Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz
* Tencereye ilave edip kavuruyoruz
(Pirinçler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar)
* Üzerine kaynamış sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz
* Haşlanmış nohutu, tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz
* Soslanmış hindi etlerini bir tavaya alıyoruz
* Hindi etleri saldıkları suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz
(Tuz atmıyoruz soya sosu tuzlu olduğu için)
* Kek kalıbına veya herhangi bir kaseye önce hindi etlerini koyup düzeltiyoruz
* Üzerine pilavı koyup bastırarak düzeltiyoruz
* Servis yapacağımız tabağa ters çevirip servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul