Konu
:
Tavuklu Bezelyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Bezelyeli Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Bezelyeli Pilav
Tavuklu Bezelyeli Pilav
Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi - Tavuklu Bezelyeli Pilav Yapılışı - Tavuklu Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Tavuklu Bezelyeli Pilav Malzemeleri
5-6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Bezelye (250 gram, konserve)
Tavukgöğsü (1 adet)
Margarin (2 yemek kaşığı)
Pirinç (2 bardak)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Et suyu tablet (1 adet)
Su (3 bardak, kaynar)
1 adet tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesin
Dilimleri uzun şeritler halinde keserek küçük kuşbaşı olarak doğrayın
Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun
Yağ eridikten sonra üzerine kestiğiniz tavuk etlerini ilave edin
Etleri 1,5 -2 dakika kadar karıştırarak kavurun
Bu sürenin sonunda etlerin üzerine 2 bardak yıkanmış pirinci ekleyin
Yaklaşık 10 dakika kadar karıştırarak kavurun
Bu sürenin sonunda 250 gram (süzerek bol su ile yıkadığınız) konserve bezelyeyi tencereye ilave edin
Tüm malzemeyi birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 adet et suyu tableti elinizle parçalayarak pilava koyun ve yarım dakika kadar karıştırarak kavurun
İçine 1 tatlı kaşığı tuz serpip, 3 bardak kaynar su dökün ve karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın
Pişen pilavı tezgaha alarak karıştırın
Demlenmesi için 2 dakika kadar bekleyin ve servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul