Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Bezelyeli Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Bezelyeli Pilav



Tavuklu Bezelyeli Pilav
Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi - Tavuklu Bezelyeli Pilav Yapılışı - Tavuklu Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Tavuklu Bezelyeli Pilav Malzemeleri



5-6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Bezelye (250 gram, konserve)
Tavukgöğsü (1 adet)
Margarin (2 yemek kaşığı)
Pirinç (2 bardak)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Et suyu tablet (1 adet)
Su (3 bardak, kaynar)

1 adet tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesin Dilimleri uzun şeritler halinde keserek küçük kuşbaşı olarak doğrayın Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun Yağ eridikten sonra üzerine kestiğiniz tavuk etlerini ilave edin Etleri 1,5 -2 dakika kadar karıştırarak kavurun
Bu sürenin sonunda etlerin üzerine 2 bardak yıkanmış pirinci ekleyin Yaklaşık 10 dakika kadar karıştırarak kavurun Bu sürenin sonunda 250 gram (süzerek bol su ile yıkadığınız) konserve bezelyeyi tencereye ilave edin
Tüm malzemeyi birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 adet et suyu tableti elinizle parçalayarak pilava koyun ve yarım dakika kadar karıştırarak kavurun İçine 1 tatlı kaşığı tuz serpip, 3 bardak kaynar su dökün ve karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın Pişen pilavı tezgaha alarak karıştırın Demlenmesi için 2 dakika kadar bekleyin ve servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla