Konu
:
Tavuklu Semizotu Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Semizotu Ezmesi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Semizotu Ezmesi
Tavuklu Semizotu Ezmesi
tavuklu ezme tarifi - semizotlu çeşni nasıl yapılır
Malzemeler:
2 demet semizotu
3 adet taze soğan
2 adet domates
3 dilim bayat ekmek içi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı Sarımsaklı Çeşni
½ su bardağı ceviz (çekilmiş)
Bir miktar muskat rendesi
2 yemek kaşığı Toz Tavuk Bulyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Bir miktar karabiber (çekilmiş)
Hazırlanışı:
1
Semizotlarını ayıklayıp 5 dakika kaynar suda haşladıktan sonra kıyın
2
Tavada zeytinyağını kızıdırıp piyazlık doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
3
İçine kıyılmış taze soğanları, doğranmış domatesleri, ufaladığınız bayat ekmek içlerini, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi, 2 yemek kaşığı Toz Tavuk Bulyon’u, kırmızı pul biberi, çekilmiş karabiberi ve muskat rendesini ekleyip kavurmaya devam edin
En son olarak içine haşlanmış semizotunu karıştırın
4
Yemeği Sarımsaklı Çeşni'li yoğurt ile servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul