Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Semizotu Ezmesi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Semizotu Ezmesi



Tavuklu Semizotu Ezmesi
tavuklu ezme tarifi - semizotlu çeşni nasıl yapılır

Malzemeler:

2 demet semizotu
3 adet taze soğan
2 adet domates
3 dilim bayat ekmek içi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı Sarımsaklı Çeşni
½ su bardağı ceviz (çekilmiş)
Bir miktar muskat rendesi
2 yemek kaşığı Toz Tavuk Bulyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Bir miktar karabiber (çekilmiş)

Hazırlanışı:

1 Semizotlarını ayıklayıp 5 dakika kaynar suda haşladıktan sonra kıyın

2 Tavada zeytinyağını kızıdırıp piyazlık doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun

3 İçine kıyılmış taze soğanları, doğranmış domatesleri, ufaladığınız bayat ekmek içlerini, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi, 2 yemek kaşığı Toz Tavuk Bulyon’u, kırmızı pul biberi, çekilmiş karabiberi ve muskat rendesini ekleyip kavurmaya devam edinEn son olarak içine haşlanmış semizotunu karıştırın

4 Yemeği Sarımsaklı Çeşni'li yoğurt ile servis edin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla