Konu: Acılı Ezme
Yalnız Mesajı Göster

Acılı Ezme

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Ezme



Acılı Ezme
Acılı Ezme Tarifi - Acılı Ezme Nasıl Yapılır - Acılı Ezme Malzemeleri




ACILI EZME


2 kilo domates
1/2 kilo salatalık
350-400 gram sivri biber
1/2 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
Yeterince domates ve biber salçası
Yeterince tuz, kırmızı pulbiber, tozşeker
Sıvıyağ

Domateslerin, salatalıkların ve kuru soğanların kabuklarını soyup hazırlayalım
Sivri biberleri ise uzunlamasına ikiye bölüp, çekirdek ve damar kısımlarını alalım
Hazırladığımız bütün sebzeleri ve yıkadığımız maydanozları robottan geçirerek kıyalım
Delikli bir süzgece alıp, ara sıra karıştırarak bütün suyunun süzülmesini sağlayalım
Suyu süzülen sebzeleri, yeterince tuz, tozşeker, kırmızı pulbiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası ile iyice karıştırıp, servis tabağına alarak servis yapalım

Not: Arzu edenler, içine 1 su bardağı bıçakla kıyılmış ceviz içi ilave edebilirler


Alıntı Yaparak Cevapla