Konu
:
Zeytinyağlı Yerelması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Yerelması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Yerelması
Zeytinyağlı Yerelması
Zeytinyağlı Yerelması Tarifi - Zeytinyağlı Yerelması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Yerelması Malzemeleri
zeytinyağlı yerelması tarifi
Malzemeler
1 Kg yerelması
1 Adet büyük boy kuru soğan
1 Adet orta boy havuç
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Adet limon suyu
1/2 Demet dereotu
Yeterince tuz ve su
Hazırlanışı
* Yerelmasını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayallım
* İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu(halka halka) tencereye ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım
* Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim
* Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul