Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Yerelması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Yerelması



Zeytinyağlı Yerelması
Zeytinyağlı Yerelması Tarifi - Zeytinyağlı Yerelması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Yerelması Malzemeleri







zeytinyağlı yerelması tarifi
Malzemeler

1 Kg yerelması
1 Adet büyük boy kuru soğan
1 Adet orta boy havuç
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Adet limon suyu
1/2 Demet dereotu
Yeterince tuz ve su

Hazırlanışı

* Yerelmasını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayallım
* İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu(halka halka) tencereye ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım
* Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim
* Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla