Konu
:
Tarçınlı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Çörek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Çörek
Tarçınlı Çörek
danimarka çöreği - şekerli çörek tarifi
Malzemeler:
30 gr taze maya
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr (4 su bardağı) un
1/2 su bardağı süt (ılık)
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
300 gr tereyağı
2 yumurta
Harcı:
4 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
2 kahve kaşığı dövülmüş tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
Tarifi:
Küçük bir kasede mayayı ezip parçalayınız; 1 tatlı kaşığı şeker ile 2-3 çorba kaşığı süt ekleyerek çatalla iyice karıştırınız
Kasenin üstünü kapayıp 15-20 dakika, mayalı karışım köpürüp kabarıncaya kadar bekletiniz
Unu eleyip tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) toz şekerle geniş bir kaba koyunuz
Tereyağdan 4 çorba kaşığı alıp, küçük parçalar halinde kaba ekleyerek parmaklarınızın ucuyla karışım ekmek içi görünümü alana kadar yediriniz
Mayalı karışımı, kalan sütü ve yumurtaları da koyup iyice karıştırarak (gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz) yumuşak bir hamur elde ediniz
Hamur kabının ağzını bir bezle örtüp 10 dakika buzdolabında soğutunuz
Küçük bir kapta 4 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dövülmüş tarçını ve 2 çorba kaşığı kuru üzümü iyice karıştırınız
Danimarka çörekleri hamurunu buzdolabından çıkarıp merdaneleyerek 7x7 cm boyutlarında kesiniz
Hazırladığınız harçtan 7x7 cm boyutlarındaki her bir hamur parçasına 1 tatlı kaşığı koyup şekil veriniz
Fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız
Çörekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 20-30 dakika bekletiniz
Üstlerine çırpılmış yumurta sürüp, ısınan fırına sürerek 15 dakika pişiriniz
Tepsinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız
Dilerseniz üstüne pudra şekeri serperek servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul