Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Tart

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Tart



Patlıcanlı Tart
Patlıcanlı Tart Tarifi - Patlıcanlı Tart Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Tartın Yapılışı


Malzemeler:
Hamuru için:
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta 3 adet haşlanmış patates
1 paket sade kek un
Yarım demet dereotu
Tuz
Üzeri İçin:
1,5 kg közlenmiş patlıcan
2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz
Pulbiber
Üzeri için:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Patlıcanları közleyip suyunun süzülmesi için süzgece alın Patatesleri haşlayıp püre haline getirin ve soğutun Karıştırma kabında püre halindeki patatesi, yumurta, margarin, kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın Kekunu ekleyip yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru kare veya dikdörtgen tepsiye iki parmak yüksekliğinde yerleştirin Başka bir yerde közlenmiş patlıcanları yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, un, tuz ve pulbiber ile karıştırıp tepsideki hamurun üzerine yayın Üzerine yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini fırından almadan 10 dakika önce serpin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla