Konu
:
Patlıcanlı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Tart
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Tart
Patlıcanlı Tart
Patlıcanlı Tart Tarifi - Patlıcanlı Tart Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Tartın Yapılışı
Malzemeler:
Hamuru için:
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta 3 adet haşlanmış patates
1 paket sade kek un
Yarım demet dereotu
Tuz
Üzeri İçin:
1,5 kg közlenmiş patlıcan
2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz
Pulbiber
Üzeri için:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyip suyunun süzülmesi için süzgece alın
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin ve soğutun
Karıştırma kabında püre halindeki patatesi, yumurta, margarin, kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın
Kekunu ekleyip yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru kare veya dikdörtgen tepsiye iki parmak yüksekliğinde yerleştirin
Başka bir yerde közlenmiş patlıcanları yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, un, tuz ve pulbiber ile karıştırıp tepsideki hamurun üzerine yayın
Üzerine yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini fırından almadan 10 dakika önce serpin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul