Konu
:
Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?
Mangal'da Lezzetli Kebap Yapmanın Yöntemi Nelerdir?
Herşeyden önce mümkünse et dana eti olsun
Mümkün değilsede farketmez
1 - Kıyma ve Kuşbaşı kırmızı Etler için 2 adet en küçük tencere ayarlayın
herbirinin içine 1'er bardak süt koyunuz
2- Her etin üzerine (diyelim 1 kg) Antep kırmızı Pul biberi+Kekik+yarım yemek kaşığı Biber Salçası+2 diş sarımsak (Sarımsak iyice ezilip parçalanmış olmalı)+Tuz konarak bir güzel karıştırıp yoğurunuz
3-Yoğurduğunuz baharat karışımlı eti süt bulunan kaba koyup biraz karıştırıp etin sütü özümlemesini sağlayınız
4-Kıymayı da aynı süreçten ama ayrı bir kapta işlem yapınız
5-Etleri buzdolabına(normal bölüme) koyup, servis saatine kadar orada bekletiniz
Bu süre sonunda et iyice sütle özümlenmiş olacaktır
6-Şimdi siz bu etleri ızgara yaptığınızda lezzetine doyamayacaksınız
Umarım etleri yerken bu yazımı hatırlarsınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul