Yalnız Mesajı Göster

Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?




Mangal'da Lezzetli Kebap Yapmanın Yöntemi Nelerdir?
Herşeyden önce mümkünse et dana eti olsun Mümkün değilsede farketmez
1 - Kıyma ve Kuşbaşı kırmızı Etler için 2 adet en küçük tencere ayarlayın herbirinin içine 1'er bardak süt koyunuz
2- Her etin üzerine (diyelim 1 kg) Antep kırmızı Pul biberi+Kekik+yarım yemek kaşığı Biber Salçası+2 diş sarımsak (Sarımsak iyice ezilip parçalanmış olmalı)+Tuz konarak bir güzel karıştırıp yoğurunuz
3-Yoğurduğunuz baharat karışımlı eti süt bulunan kaba koyup biraz karıştırıp etin sütü özümlemesini sağlayınız
4-Kıymayı da aynı süreçten ama ayrı bir kapta işlem yapınız
5-Etleri buzdolabına(normal bölüme) koyup, servis saatine kadar orada bekletiniz Bu süre sonunda et iyice sütle özümlenmiş olacaktır
6-Şimdi siz bu etleri ızgara yaptığınızda lezzetine doyamayacaksınız Umarım etleri yerken bu yazımı hatırlarsınız

Alıntı Yaparak Cevapla