Konu
:
Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
200gr
tereyağı ( tereyağını Mehmet Zeki hocanın anneciği elleriyle yaptı
Halis muhlis köy tereyağı )
2 su bardağı mısır unu
3 su bardağı su
Yarım kg
telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine gibi peynirleri kullanmayın
)
Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri ise Mehmet’in böldüğü gibi bölebilirsiniz
Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz
10 dk
mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım
Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz
Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz
Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim
Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz
Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul