Yalnız Mesajı Göster

Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?



  • 200gr tereyağı ( tereyağını Mehmet Zeki hocanın anneciği elleriyle yaptı Halis muhlis köy tereyağı )
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağı su
  • Yarım kg telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine gibi peynirleri kullanmayın)

Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri ise Mehmet’in böldüğü gibi bölebilirsiniz

Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz 10 dk mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım


Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz

Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim

Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir

Alıntı Yaparak Cevapla